RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elevene lærer matte med Ipod

Elevene på Holmlia skole kan ta med seg læreren hjem. Det skjer på video og lydopptak.

Holmlia: Som del av et prosjekt i regi av Utdanningsdirektoratet har skolen fått teknisk utstyr som Ipod-er til bruk i undervisningen.

Vidcasting

Fjorårets ord var podcasting. Vi har allerede tatt 2007-ordet nemlig vidcasting, smilte en fornøyd mattelærer Simon Jara til gjestene fra Stortinget.

Holmlia skole er den første skolen i landet som benytter seg av video Ipod-er i undervisningen. Det foregår på den måten at lærere kan lage leksjoner på video som elevene kan se på nettet eller via Ipod-ene. I tillegg kan elevene selv bruke videoredigeringsverktøy til å lage egne animasjonsfilmer isteden for tradisjonelle oppgavebesvarelser.

Tilgang for alle

Skolen har investert i mer utstyr enn det Utdanningsdirektoratet kom med fordi skolen synes dette er en spennende utvikling. I fagene som benytter seg av disse høyteknologiske virkemidlene har elevene mulighet til å låne Ipod. Lærerne fortalte likevel at de aller fleste elevene enten har en mobil de kan laste lydfiler inn på eller en egen musikkspiller.

Elevene selv synes den alternative bruken av verktøy er veldig spesiell. Tiendeklassingen Daniel Villadsen viste finansministeren og fornyingsministeren en av hans egne oppgavebesvarelser dette skoleåret. Det var en animasjonsfilm om sur nedbør som imponerte de to ministrene så mye at de forlangt å få se hele den rundt tre minutter lange filmen.

Språkopplæring

Teddy Kjendlie som er ansvarlig for mottaksklassen på skolen fortalte om sin erfaring med bruken av Ipod-er i undervisningen.

I mottaksklassene begynte vi med dette og da kan de ta med læreren hjem. Disse elevene hører jo norsk bare noen timer på skolen hver dag og ikke hjemme, men med disse lydfilene kan de høre læreren om igjen og om igjen, forklarte Kjendlie ivrig. Jara fortalte at dette også hjelper lærere å undervise på flere nivåer. Dessuten påpekte han det faktum at elevene til enhver tid kan gå tilbake å se og høre leksjoner på andre klassetrinn om de trenger oppfriskning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere