RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elevene vant kjøkken til 50.000 kroner


SNART UTE: Joakim Selvig (9) og Lea Aurora Bjelland (6), synes ikke det gjør noe at det gamle røde kjøkkenet snart forsvinner, til fordel for et splitter nytt kjøkken fra Stjernekjøkken.
SNART UTE: Joakim Selvig (9) og Lea Aurora Bjelland (6), synes ikke det gjør noe at det gamle røde kjøkkenet snart forsvinner, til fordel for et splitter nytt kjøkken fra Stjernekjøkken. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup
«Sitter du, Monica? Dette er ikke til å tro. Vi har vunnet!»

KLEMETSRUD: – Vi må ta vare på en skuff så vi ikke glemmer det gamle kjøkkenet, sier Sander Nyborg (8) og peker på en skjev, rødmalt skuff med løs knott.Når Klemetsrud aktivitetsskole på Store Li gård får et helt nytt kjøkken, skal den minne om hvordan det en gang var.

LES OGSÅ: Nå får Jonas nytt kjøkken!

Stor jubel

– Jeg var på grøtfest på fredagen og hadde lagt fra meg telefonen. I mellomtiden fikk jeg en million oppringninger, sier leder av aktivitetsskolen Monica Lunde.

Det var en kollega som ringte. Hun hadde nettopp fått gladmeldingen fra Nordstrands Blad og Stjernekjøkken.

Klemetsrud-elevene jublet da nyheten ble overbrakt dem på juleavslutning samme kveld. Og på skolens julelunsj gratulerte rektor aktivitetsskolen med det paradokset at de har områdets verste kjøkken.

Malte over syltetøy

– Dette betyr veldig mye. Det forenkler renhold, matlaging og alt. Da dagens kjøkken ble malt for rundt ti år siden ble det bare malt over størknet syltetøy. Du ville jo aldri gjort det hjemme hos deg selv, sier Lunde, som har jobbet ved aktivitetsskolen i 19 år.

Like lenge har det staselige hovedhuset ved store Li gård huset Klemetsrud-elever før og etter skoletid.

Det er kjøkkenleverandøren Stjernekjøkken på Ryen som leverer hele premien til en verdi av 50.000 kroner. Daglig leder Eivind Kind mener det er på høy tid Store Li gård får nytt kjøkken.

– Kjøkkenet begynner å nærme seg 50 år, og har typisk 60-tallsprofil. Et kjøkken har ved normal bruk en forventet levetid på 25 år. Her har det nådd to ganger levetid og hatt tre ganger belastningen av et normalkjøkken, sier han.

SE FLERE BILDER FRA KJØKKENET PÅ KLEMETSRUD HER!

På det meste er det 80 barn i aktivitetsskolen. Hver dag tilberedes det mat på gården; to til tre ganger i uka er det varmmat.

Mange gode søkere kom inn, men til slutt var det et finaleheat på tre kandidater.

– De hadde alle like dårlige kjøkken, men det ble avgjørende hvor mange brukere det nye kjøkkenet kommer til gode. Da var Klemetsrud aktivitetsskole en klar vinner, sier Kind.

Stjernekjøkken Nordstrands Blad
    Stjernekjøkken                                   Nordstrands Blad

 

 LES OGSÅ: Nordstrandsspeiderne fikk 40.000 til ny utedo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere