Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elevenes egen lysfontene

Ulla-Mari Brantenberg og Anna-Liisa Silenti er svært fornøyde med samarbeidet med Kjelsås skole. Foto: Elisabeth C. Wang
Ulla-Mari Brantenberg og Anna-Liisa Silenti er svært fornøyde med samarbeidet med Kjelsås skole. Foto: Elisabeth C. Wang
Kunstnerne Ulla-Mari Brantenberg og Anna-Liisa Silenti har laget fontene til skolegården på Kjelsås skole. Og vakker, det ble den.

KJELSÅS: Vi har holdt på med dette prosjektet siden i fjor og tenkt mye på ulike løsninger og former, sier Brantenberg.

Sammen med elevene

Hun har sammen med Silenti og Randi Eilertsen jobbet med Den kulturelle skolesekken og Kjelsås skole i 10 år.

I fjor laget vi en speilgang her oppe sammen med elevene og i år er det altså fontene vi har satset på. Og som du ser har 5. klasse-elevene også vært svært kreative denne gangen, smiler Brantenberg og peker på motiver risset inn i de trekantede kobberformene.

Form og farge

Da fontenen skulle skapes så begge kunstnerne for seg en blanding av eventyr og virkelighet. Og det var viktig at det endelige resultatet fikk en estetisk form.

Vi jobbet mye med form og harmoni, og ble i tillegg enige om å bruke farget betong som hovedmateriale. Slik som du ser den nå er jo ikke slik den vil fremstå når den er ferdig. Vi har nemlig hatt litt problemer med den ene kranen, slik at vannet kommer på utsiden, opplyser Silenti.

Sommer som vinter

Når det er varmt i været vil fontenen inneholde friskt og kaldt vann, men når kulden setter inn får fontenen en helt ny dimensjon.

Når den er klar vil det komme et tak her og en glassplate. Inne i den vil det være et lys slik at elevene skal ha noe fint å se på, også når det er kaldt i luften og snø på bakken, sier Brantenberg.

I august starter arbeidet med fontene nummer to på den øverste skolegården. Så i årene som kommer kan elevene nyte den funksjonelle kunsten, alle som en.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!