RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elever adopterte vann

Kastellet skole er nå adoptivforeldre til to tjern. Dette skal være med på å styrke kunnskapen. Oslo Elveforum oppfordrer andre til å gjøre det samme.

KASTELLET: På mandag ble Gjertsrudtjern og Stensrudtjern adoptert av Kastellet skole. Det betyr at skolen, i samarbeid med kommune og velforeninger, i hovedsak har ansvar for å holde tjernene og områdene rene og pene. Men det kan også styrke undervisningen.

Med et diplom og to underskrifter, fra ordfører Per Ditlev-Simonsen og rektor Per Bjarne Elle, ble tjernene overdratt skolene. Gjertsrudtjern deler skolen med Klemetsrud skole.

Det er morsomt å presentere dette, spesielt når verdens vanndag er 22.mars, forteller prosjektleder Trine Johnsen, fra Oslo Elveforum.

Adopsjon styrker forståelse

Uteundervisningen ved tjernene blir en del av helheten. Det fine med dette er at uten vannet hadde ikke elevene kunnet forsket like mye som vi har gjort til nå, forteller lærer, Camilla Mathisen.

Rektor ved skolen forteller at skolen er opptatt av miljø og forurensning og at elevene jobber for å bli samfunnsbevisste.

Dette er et interessant tema og det er fint å kunne bidra. Vannforskning hever kompetansen ved læring, derfor er det veldig fint at skolen kan adoptere tjernene, sier Elle.

Det er Oslo Elveforenings prosjekt som gjør at Kastellet skole nå får ansvaret for tjernene.

Målet vi har er at vi vil verne vassdrag ved å oppleve naturen og dens kulturverdier, lære å ta hensyn til dyr, planter og å melde ifra om ulovlig forurensning, sier Johnsen.

Oslo Elveforum oppfordrer skoler, borettslag og sameier, velforeninger og utbyggere å følge Kastellet skoles eksempel. I fjor sendte de ut et åpent brev om dette. Arbeidet foregår i samarbeid med Vann- og avløpsetaten, friluftsetaten, OBOS og Fellesutvalget for velforeningene.

Gledelig vann

Diplomet som forteller at Kastellet skole nå får ansvar for tjernene, ble overrakt av Johnsen. Hun hadde også laget en perm med kart, informasjon, faktahefte og aktivitetshefte. Friluftsetaten bidro med informasjon og dyr og leder for Oslo Elveforum, Tor Holtan-Hartwig, hadde laget et informasjonshefte om blant annet biologi.

Det er mye glede med vann og med dette prosjektet kan elevene lære mye om vannet også. Det lager liv i uteundervisningen, sier Johnsen.

Jeg tror du skal lete lenge etter en skole som kan så mye om vann som oss, sa rektor da han skrev under på "adopsjonspapirene".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere