RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elever fortviler


Borte: Nils Nerhus (9) med pappa Hans Einar (foran), og gjengen i «Grüner 2000» misliker at sandbassenet er murt igjen. FOTO: LARS ROAR RUD
Borte: Nils Nerhus (9) med pappa Hans Einar (foran), og gjengen i «Grüner 2000» misliker at sandbassenet er murt igjen. FOTO: LARS ROAR RUD
Hans Einar Nerhus fortviler over at skolebarna er blitt fratatt det populære sandbassenget på Lakkegata.

Lakkegata: For tre år siden ble den nyopprustede skolegården åpnet med brask og bram. Sandbassenget var blant de populære stedene å leke. Men ved skolestart var alt bare asfalt. Ni år gamle Nils Nerhus er skuffa.

– Det er elendig. Her var det alltid mange som lekte, nå er det nesten ingen, sier han.

Pappa Hans Einar skjønner ikke hvorfor skolen har fjerna lekeanlegget.

– Det var jo tilrettelagt for alle aldre, veldig populært og mye brukt.

Ifølge faren brukte kommunen flere millioner på å ruste opp skolegården. Nylig ble også nye leker kjøpt inn, blant annet spader til å grave i sanda med. Det triste synet ved skolestart fikk faren til å gå en runde og sjekke hva som ligger bak. Svaret som kom, fant han noe oppsiktsvekkende.

– Hun som leder SFO fortalte meg at vaskebetjeningen klaget over for mye sand inne på skolen. Det synes jeg er en merkelig begrunnelse. Alle skjønner at ei sandkasse må inneholde sand! Dette er stusselige greier, sier Nerhus.

Ingen kommentar

Leder av SFO på Lakkegata, Oddveig Rotan, ønsker ikke å kommentere saken i Østkantavisa.

– Du må nesten ta kontakt med rektor Dag Eriksen, er alt hun vil si.

Nerhus stusser over at vaskepersonalets behov skal gå foran barnas lek.

– Det er tydeligvis de som bestemmer, og ikke rektor, sier han.

Rektor Dag Eriksen avviser kritikken fra faren. Han viser til at stengningen av sandbassenget er forankret i et ønske hos elevrådet, driftsstyret og foreldreutvalget (FAU).

– Elevrådet ville egentlig ha bort både haugen og bassenget. De har vært negative hele tiden. Det som nå skjedde var at haugen ble bevart. Begrunnelsen for å fjerne bassenget er mangedelt, sier rektor og fortsetter:

– Det fungerte veldig dårlig på tider av året med sterk snøsmelting. Da ble det vann i bassenget, og vi måtte pumpe ut flere kubikk med vann. De minste var nok glad for å bli søkkvåt, men vi har også registrert skader på elever. De mistet taket når de sprang, og falt på grunn av grusen, sier han.

– Det går også ei vannrenne i skolegården, som ble tettet igjen på grunn av søl og klin foråsaket av sand, sier Eriksen.

Han bekrefter at rengjøring av skolen også ligger bak begrunnelsen om å stenge bassenget.

"Lekekonflikt"

Ifølge rektor har det også vært et moment at ulike "leketyper" har vært i konflikt med hverandre. De store barna har lekt "kongen på haugen", mens de mindre barna har lekt i bassenget. Han står hardt på at barna er godt fornøyd med løsningen som ble valgt, nemlig å asfaltere igjen bassenget.

– Det er mye aktivitet der nå også. Elevene virker veldig fornøyd, bedyrer rektor.

– Det er jo pussig at ingen har tenkt på at det er sand i ei sandkasse. Vannrenna ble jo til samtidig, så dette burde de har tenkt på før, sier Nerhus om svaret fra rektor.

– Skolen vant jo til og med en pris for utformingen av skolegården, og flere andre skoler har brukt dette som forbilde. Riktignok har skolen erstattet tapet med en sandkasse, men den ligger sånn til at ungene ikke føler seg trygge der, på grunn av løse hunder og berusede mennesker, sier Nerhus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere