RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elever fortviler


 
 
Ved Brannfjell ungdomsskole slipper halvparten av elevene eksamen. - Dette er forkastelig, sier Sara Madelen Sundal.

EKEBERG: Unio varslet torsdag om opptrapping av streiken i KS og i Oslo kommune. Tilsammen tas omlag 2900 arbeidstakere ut i streik, hvorav omtrent 300 Unio-medlemmer i Oslo. Våre bydeler er blant dem som rammes hardest av streiken.

Opptrappingen omfatter blant annet sykepleiere, lærere, førskolelærere, fysioterapeuter og ergoterapeuter. I Oslo tas 284 nye Unio-medlemmer ut i streik fra tirsdag 3. juni.

Utvides 3. juni

Østensjø barneskole tas ut i streik allerede i dag, og fra 3. juni blir også Ekeberg, Nordseter, Bekkelaget, Skøyenåsen og Brannfjell skole rammet av streiken.

Ved Brannfjell ungdomsskole har omtrent halvpartene av elevene eksamen mandag, mens den andre halvparten skulle hatt eksamen på torsdag. Sistnevnte slipper nå eksamen på grunn av lærerstreiken.

- Det er forferdelig urettferdig, mener Sara Madelen Sundal, som er elev i 10B og skal opp i norsk på mandag.

Tungt å lese

Hun er redd for at noen av elevene vil få fordeler ved inntaket til videregående skole til høsten.

- De som ikke har eksamen slipper å jobbe for å beholde standpunktkarakteren sin. I tillegg har det blitt dårlig stemning blant elevene og veldig tungt å lese, sier Sara Madelen, som likevel befinner seg på biblioteket hvor hun gjør et helhjertet forsøk på å forberede seg til mandagens utfordringer.

- Dårlig gjort

Hun har imidlertid forståelse for at lærerne krever høyere lønn.

- Jeg skjønner at de streiker, men det er dårlig gjort at det skal gå ut over elevene i så stor grad. Vi har ingenting med dette å gjøre, og det burde være likt for alle, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere