RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

5.-klassingene Herman Mørkeberg Poppe, Vilde Marie Fjørtfot og Marlena Nygaard har latt seg inspirere av en måned med fugl på timeplanen.
5.-klassingene Herman Mørkeberg Poppe, Vilde Marie Fjørtfot og Marlena Nygaard har latt seg inspirere av en måned med fugl på timeplanen.

Elever i svevet

5.-klassingene ved Hallagerbakken har jobbet med kunstprosjektet «Fugler i svev» i snart en måned. Neste uke presenterer de resultatene for foreldre og medelever.

HOLMLIA: Alt det andre i skolen kan man bli sliten av, men dette er bare gøy hele tiden, kvitrer 5.-klassingen Vilde Marie Fjørtoft, og får umiddelbar støtte av klassevenninnen Marlena Nygaard.

Kunst og håndverk er veldig morsomt, og nå har vi nesten ikke hatt annet i flere uker. Et fint avbrekk fra den vanlige undervisningen, mener hun.

Tverrfaglig

Prosjektet er innlemmet i så å si alle fag. I matte tar de mål av fuglene, i musikk synger de om dem. I norsk skriver de prosjektlogg, og i engelsk lærer de engelske fuglenavn. Nå planlegges også en bedre fuglemiddag i heimkunnskapstimene.

Alle har et forhold til fugler, og det er et tema som det er lett å knytte til både musikk, dans og kunst. Fugler er veldig estetiske, sier kulturkontakt og musikklærer Jorunn Skjønhaug.

Et spennende og interessant tema, og fugler lager veldig mange fine lyder, påpeker elev Herman Mørkeberg Poppe.

Gallerischwung

8. april skal elevene presentere sine arbeider for de andre elevene ved skolen. De har laget skulputerer, malerier og tegninger, og øvd inn musikk- og dansenumre. På kvelden inviteres også foreldre og foresatte til vernissage.

Da blir det mozell i glassene og litt mer galleriscwhung over det hele, lover Skjønhaug.

Statlige midler

Midlene til prosjektet kommer fra Den kulturelle skolesekken (se faktaboks). Hallagerbakken skole søkte midler fra skoleskken til samme prosjekt også for 2 år siden, men fikk avslag.

I tillegg til statlige midler, har prosjektet fått god hjelp av foreldre og foresatte. Blant dem finnes en fotograf, en folkemusiker og kunstnere som har bidratt i undervisningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere