RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elever imponerte Afghanistans ambassadør


7.-klassingene Margit Øverås, Mikkel Brunvatne Henriksen og Bettina Caroline Jacobsen åpnet
7.-klassingene Margit Øverås, Mikkel Brunvatne Henriksen og Bettina Caroline Jacobsen åpnet Foto: FOTO: LINN THERESE SKULSTAD
Norge og Afghanistan er like i sinn og kjærlighet, fastslo den afghanske ambassadøren da hun så hva Vinderen- elevene har fått til.

VINDEREN: – Jeg må si at det er et fantastisk program. Jeg har sett håndverket de har laget, men jeg ser også den kjærligheten de gir til de afghanske barna, sa Afghanistans ambassadør Manizha Bakhtari da hun torsdag entret Vinderen skole på årets markedsdag. Igjen samlet elevene penger til vennskapsskolen Gul Dara.

– Vi er samlet her igjen for å samle inn penger til vår vennskapsskole Gul Dara, sa 7.-klassingene Bettina Caroline Jacobsen, Mikkel Brunvatne Henriksen og Margit Øverås da de åpnet dagen. Øverås forteller at nesten alle i Norge kan lese og skrive, mens bare 28 prosent i Afghanistan kan det.

Del på Facebook

Med pengene Vinderen har samlet inn har Gul Dara blant annet fått lekestativ, toaletter, bibliotek og lærebøker. Og ti prosent av innsamlede penger går også til andre skoler i området.

– Tusen takk for den støtten som er gitt til de afghanske barna, sa ambassadør Manizha Bakhtari, som var med på markedsdagene for andre gang.

Les også: Vinderen-elever bygger vennskap i Kabul

Hun er utrolig glad for hjelpen og støtten Gul Dara mottar.

– Jeg er så glad for dette. Det viser unge som bryr seg og det er den viktigste beskjeden. De hjelper et land som har en ulik kultur, men som er like i sinn og kjærlighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere