RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elever imponerte stort i Tyskland


Nordstrandselevene Anker Sømnes, Henrik Lundgreen, Benedicte Beichmann og Nina Knoph slapper av. FOTO: Privat
Nordstrandselevene Anker Sømnes, Henrik Lundgreen, Benedicte Beichmann og Nina Knoph slapper av. FOTO: Privat
Vinnerne av Nordstrand internasjonale gründercamp vant nylig en tur til Tyskland hvor de fikk presentere sine bidrag.

NORDSTRAND: Gründercampen ble arrangert på Nordstrand videregående skole sist høst med E.ON. Ruhrgas, Europas største gassleverandør, som oppdragsgiver og sponsor.

- Problemstillingen for campen var energiinnovasjon i fremtiden, med biogass som viktigste energibærer. Campen ble dermed et tverrfaglig prosjekt med realfaglig problemstilling, og med engelsk og tysk som arbeidsspråk, forteller rektor Torunn Thomassen.

Meget stolt

To vinnerlag ble kåret; Nordseter ungdomskole med Jonas Øvergaard Berge, Per Forester, Eivind Kallerud, Benedicte Sjøflot og Hilde Tveit Strømmen. Og Nordstrand vgs med Benedicte Beichmann, Nina Cecilie Knoph, Anker Sømnes og Henrik Lundgreen.

Nylig var elevene på plass hos E.ON. Ruhrgas i Essen for å presentere sine bidrag.

Nordseterelevene presenterte et konsept for utvikling av naturgass basert på husholdningsavfall (ANTIRO).

Nordstrandelevene la frem et konsept basert på utnytting av biologisk avfall med utnytting av eksisterende kloakkanlegg.

- Bidragene ble glitrende presentert og kommunisert på engelsk, med sammendrag på tysk. Ruhrgas representanter var imponert over de norske elevenes kreativitet, kunnskapsnivå og kommunikative ferdigheter, både de tekniske og de språklige, sier en meget stolt rektor.

Livslang læring

Thomassen forteller videre at hun er meget godt fornøyd med det læringsmessige aspektet både ved campen og turen.

- For å vinne denne turen måtte elevene jobbe prosjektbasert og vise kunnskaper innen realfag, økonomi og kommunikasjon, sier hun.

- De måtte ha gode engelskkunnskaper, og gode nok språkstrategier til å kunne oppsummere prosjektet og lese informasjonsmateriell på tysk. Denne måten å jobbe på er viktig i et livslangt læringsperspektiv, sier Torunn Thomassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere