*Nettavisen* Nyheter.

Elever må få bedre informasjon

Bydelspolitiker Ahtithan Kumarasamy, mener elever i grunnskolen må få mer informasjon om høyere utdanning, og ikke bare om videregående skolen. Nå ber han rektorer på grunnskolen ta initiativ.

Ahtithan Kumarasamy mener elever i grunnskolen vet for lite om høyere utdanning.

GRORUDDALEN: Ahtithan Kumarasamy (Ap) synes informasjonen om hvilke veier elevene kan velge innenfor utdanningen er for dårlig. Nå vil han at rektorer og rådgivere skal ta ansvar og Kumarasamy er utålmodig.

Jeg vil at elever i grunnskolen skal få informasjon om høyere utdanning, universiteter, høyskoler og fag. Dette i tillegg til informasjonen om de videregående skolene. 10. klasse bør få informasjonen i begynnelsen og på slutten av året. Dette er noe jeg håper skolene kan begynne med til høsten, sier politikeren.

Han tror mange har ambisjoner, men at de vet for lite om hvilke muligheter de har.

Jeg er utdannet sykepleier og trives med det. Men hadde jeg vært godt nok informert da jeg var ung, ville jeg studert medisin i stedet, sier han.

Arranger fagdager!

Løsningen til Kumarasamy er enkel.

Rektor kan arrangere informasjonsfager, studenter eller professorer kan forelese, elever bør få besøke universitet og høyskoler. Dette er viktig. Rådgivere kan snakke med elever og informere om hvilke valg som faktisk finnes. Dette er noe som må skje på grunnskolen, slik at elever kan satse på fag allerede da, sier Kumarasamy.

Tankene har Kumarasamy hatt lenge. Han har selv sett hva dårlig informasjon kan gjøre.

Jeg var jo med datteren min på Åpen dag på ulike skoler. Hun valgte bort en skole, fordi informasjonen var så dårlig. Når elever på en skole skal informere og rekruttere andre til skolen, er de selgere. Da må skolen ha gode selgere, sier han.

Velger feil

Kumarasamy tror mange velger feil retning fordi informasjonen ikke er god nok.

Da er det lett å falle av utdanningen. Mange velger å drive dank, fordi de ikke orker å begynne på nytt, mens andre begynner å jobbe. Har man først fått lønn, er det vanskelig å gå tilbake til skolebenken, dermed går de glipp av utdanning, sier politikeren, som mener at god nok informasjon kan gi en forebyggende effekt og føre til at flere utdanner seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.