*Nettavisen* Nyheter.

Elever støtter TV-aksjonen

Annabeth Stensrud, assistent på SFO ved Nedre Bekkelaget skole, viser sammen med 7-åringene Martine og Sofie stolt frem noen av de flotte sommerfuglene elevene har laget til inntekt for årets TV-aksjon. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE Foto: Alle foto: Aina Moberg

Barna ved SFO på Nedre Bekkelaget skole har lang tradisjon med å delta i TV-aksjonen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Per Giltvedt benyttet anledningen til å kjøpe både båt og pung som datteren Aurora (7 år) hadde laget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tila ( 5 1/2 år) har laget denne flotte og glitrende lilla sommerfuglen til årets TV-aksjon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Johannes ( 6 år) og Eirik ( 5 1/2) og de fine seilbåtene.

NEDRE BEKKELAGET: I flere uker har 120 elever fra 1. - 4. trinn vært ivrig opptatte med å lage sommerfugler, seilbåter og pengepunger.

Torsdag hadde de butikk hvor foresatte kunne handle de flotte produktene, spise eplekake og drikke kaffe. Interessen var stor, og mange penger fant veien ned i «innsamlingsglasset».

– Elevene har vært ivrige, og de er veldig opptatte av hvor heldige de er som har så mye i forhold til flyktningebarn, forteller Annabeth Stensrud, SFO-assistent.

Symbolske produkter

Hun var ikke i tvil om hvilke produkter barna skulle lage i år.

– Årets TV-aksjon har jo fått navnet «På flukt» og de innsamlede midlene går til Flyktningehjelpen. Seilbåter og sommerfugler symboliserer flukt. Flyktningene trenger penger, derfor laget vi pengepunger, sier hun.

Trenger bøssebærere

TV-aksjonen går av stabelen på FN- dagen 24. oktober. Da håper Annabeth Stensrud at mange av SFO- foreldrene igjen stiller opp på Nedre Bekkelaget skole.

– Vi har tretti roder, og trenger rundt 40 bøssebærere. Heldigvis har mange allerede sagt ja. For mange av SFO-barna er det nemlig ikke bare tradisjon å lage ting til TV-aksjonen. De er også bøssebærere sammen med foreldrene sine, forteller Stensrud.

Mange på flukt

Flykningehjelpen hjelper mennesker på flukt fra krig. 43 millioner mennesker er i dag på flukt, halvparten av disse er barn og ungdom. Den norske organisasjonen har 2600 ansatte som driver flyktningeleire, deler ut mat og nødhjelpsutstyr, gir husly, utdaning og fri rettshjelp.

Vil du vite mer om årets TV-aksjon, klikk deg inn på www.tv-aksjonen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.