RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elever truer med streik


(F.v.) Mohammad Younas og Mehnaz Aslam har samlet inn over hundre underskrifter mot flytting av norskopplæringen til Helsfyr.
(F.v.) Mohammad Younas og Mehnaz Aslam har samlet inn over hundre underskrifter mot flytting av norskopplæringen til Helsfyr.
Elevene ved norskopplæringssenteret på Romsås protesterer heftig mot nye flytteplaner.

ROMSÅS: I lang tid har Utdanningsetaten varslet av de ønsker å flytte norskopplæringssenteret på Bjøråsen til Romsås senter, til glede for alle de 80 elevene ved skolen.

Men nå ser det ut til at utdanningsetaten har snudd i saken, og at norskopplæringen i stedet skal flyttes til Helsfyr.

På torsdagens BU-møte benyttet tillitsvalgte fra norskopplæringssenteret på Romsås, Menaz Aslam og Mohammas Younas anledningen til å legge fram sine, og de andre elevenes synspunkter på flyttingen av senteret.

- Det er ingen t-baneforbindelse til Bjøråsen, og må vi til Helsfyr, blir det enda lengre reisevei og mye vanskeligere i forhold til avlevering og henting av barn i barnehage og skole. Det er allerede mange som har måttet slutte fordi de må passe barn, sier Younas.

Bedre tilbud

Dersom skolen flyttes til Romsås senter, slik det opprinnelig var planlagt, vil det gjøre det mye lettere for mange av de 80 som benytter seg av opplæringen i dag.

- Mange av oss har barn som går på andre skoler, og hvis norskopplæringen flyttes, blir det mye lettere for oss å frakte og hente barna på skolen i tillegg til å gå på opplæring selv, sier Aslam.

Aslam og Younas har samlet over hundre underskrifter, og understreker at de kommer til å streike dersom skolen ikke flyttes til Romsås.

- Alle som går på skolen nå ønsker seg til Romsås. Der er det gode tilbud for barna. Det tilbys barnepass fra kl 9-14, mens vi går på skolen, og ingen av oss blir nødt til å slutte fordi vi må passe barn, sier Aslam.

Brev til utdanningetaten

Bydelsdirektør Helge Jagmann forteller at de ble kjent med saken kun for et par dager siden. Han peker på problemet med reisevei og barnetilsyn.

- Vi har skrevet et brev til utdanningsetaten, for slik det ser ut nå, virker det ikke som om opplegget ikke er i tråd med det vi har blitt enige om, sier Jagmann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere