RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elever vil sikre unge sjåfører


Politikermøte: De unge entreprenørene sammen med politikere i stortingslobbyen. Torill Eidsheim (f.v.) (H), Helge Orten (H), Jonathan Eriksen, Nils Aage Jegstad (H), Kasper Becker-Andersen, Åse Michaelsen (Frp), Martin Haukland, Kamelia Madeleine Fjeld, Ingebjørg Godskesen (Frp) og Linda Hofstad Helleland (H). Alle foto: Privat
Politikermøte: De unge entreprenørene sammen med politikere i stortingslobbyen. Torill Eidsheim (f.v.) (H), Helge Orten (H), Jonathan Eriksen, Nils Aage Jegstad (H), Kasper Becker-Andersen, Åse Michaelsen (Frp), Martin Haukland, Kamelia Madeleine Fjeld, Ingebjørg Godskesen (Frp) og Linda Hofstad Helleland (H). Alle foto: Privat Foto: Alle foto: Privat
Ungdomsbedriften Ny trafikant har overbevist både stortingspolitikere og bedrifter. Nå gjelder det å få ferske sjåfører til å bruke nybegynner-skiltet.

OSLO/NYDALEN: – Vi hadde lyst til å realisere ideen, nå er 250 magnetskilt under produksjon, forteller Kasper Becker-Andersen, som er markedsføringsansvarlig i Ny trafikant.

I desember i fjor presenterte klassekameratene ved Nydalen videregående sin gründeridé for dittOslos lesere: De ville lage et skilt som kan festes bak på bilen slik at medtrafikanter tar hensyn til sjåfører som nylig har fått førerkort. Skiltet skal brukes i to år, og erstatte L-skiltet som brukes under øvelsekjøring. Nå vil bedriften at det skal bli påbudt å bruke N-skiltet.

Siden den gang har ungdomsbedriften vunnet priser for god markedsføring og sosialt entreprenørskap, og er nå tatt ut til å delta i NM for ungdomsbedrifter 29.–30. april.

Til spørretimen

Før ideen virkelig ble satt ut i livet, har Martin Haukland (18) fra Nordre Aker, Kasper Becker-Andersen (17) fra Gamle Oslo, Jonathan De Barros Eriksen (17) fra Groruddalen og Kamelia Madeleine Fjeld (17) fra Nordstrand, jobbet hardt for å lykkes.

– Vi har fem timer undervisning i entreprenørskap og bedriftsutvikling i uka, men vi har brukt mye fritid på N-skiltet, sier Kasper.

De har startet samarbeid med både Trygg trafikk, Wright trafikkskole og teoritentamen.no, en nettside der man kan øve seg på teoriprøven. Ikke minst har de drevet lobbyvirksomhet på Stortinget. Videregående elevene har holdt foredrag for både Høyre-politikere og Frp-ere.

– Alle er positive til forslaget vårt, hevder daglig leder Martin Haukland, og forteller at mentoren deres, nestleder av transport- og kommunikasjonkomiteen, Eirin Sund (Ap), vil ta opp påbud om N-skiltet i spørretimen.

– Vi har vel fått innpass hos stortingspolitikerne fordi vi har vært i overkant pågående, forteller den daglige lederen.

– Utøver gruppepress

De har også drevet markedsføring overfor unge voksne som er ekstra utsatt for ulykker.

– Vi vil at ungdommer skal ta et moralsk valg, og komme frem til at det er riktig å bruke skiltet. Vi utøver gruppepress, sier Martin.

– Men er det egentlig kult å bruke et sånt skilt rett etter at du har fått lappen?

– Å overbevise ungdommer har vært vår største utfordring. En spørreundersøkelse vi har fått utført viste at 46 prosent gjerne ville bruke det.

Skiltet vil koste 25 kroner og skal kunne kjøpes på Facebook-siden til Ny trafikant og hos samarbeidspartnerne.

De jobber sosialt entreprenørskap, og ideen skal ikke kun være økonomisk motivert.

– Men vi håper sponsing og salget skal gjøre at vi overlever som bedrift, sier Kasper.

LES MER OM UNGDOMSBEDRIFTER:

N for ny i biltrafikkken

Elever viser vei til riktig skole

Skolejentene vil hjelpe barna

- Det var fint og rørende å se henne på sykkelen

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere