RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elise Martens går nye veier og stiller ut kunsten sin som utsmykking i kontorlokaler og legger det ut for salg på internett.
Elise Martens går nye veier og stiller ut kunsten sin som utsmykking i kontorlokaler og legger det ut for salg på internett. Foto: Foto: Trine Dahl-Johansen

Elise Martens fanger øyeblikkene

Salg på internett og utstilling i et kontorlandskap på Tjuvholmen. Elise Martens går nye veier for å vise frem bildene sine.

FROGNER/TJUVHOLMEN: Fotografiene til Elise Martens blir sett hver dag. I kontorlokalene til House of Business i Tjuvholmen Allé 3 setter bildene hennes stemning i både korridorer og på møterom.

– Jeg ønsker meg jo et galleri, men så fikk jeg tilbud om å stille ut i disse kontorlokalene, som også trengte utsmykking. Arkitekturen er jo også helt fantastisk her nede og med vannet på alle kanter.

LES OGSÅ: Tjuvstarter på Tjuvholmen

Internett

Det er vanskelig å synes i mengden av utstillere i hovedstaden. Derfor har Elise også valgt å bruke internett som markedsføringskanal.

– Jeg må jobbe for å finne kjøperne og har derfor også lagt ut bildene mine på fineart.no og har fått opp egen nettside elisemartens.no. Med nettet som arena har kunst blitt mer tilgjengelig, forklarer hun.

Fanger øyeblikket

Fra 08–16 på hverdager kan man stikke innom kontorlokalene for å se på bildene hennes. Elise arbeider innenfor flere kunstsjangere, men nå er det foto som er i fokus. Noen av bildene tok hun da hun bodde i Paris.

– Det ene motivet speiler seg i et vindu. Ingen av fotografiene i denne utstillingen er manipulert. Jeg har fanget øyeblikket. I noen år har jeg vært helt besatt av skyer og har stått opp midt på natten for å få med meg de fineste motivene. Dette er øyeblikk som aldri kommer igjen. Jeg har også med noen bilder fra Hankø i Østfold. Alle bildene formidler opplevelsen av lysets flyktighet, forteller hun.

Første gang i Oslo

Elise Martens har i mange år arbeidet med fotografi, og har stilt ut en rekke steder. Hun er spesielt opptatt av temaet forgjengelighet, som fotografiets utsnitt av tiden er en påminnelse om.

Selv om hun bor på Frogner er dette hennes første utstilling i Oslo på 11 år. Utstillingen Utsyn skal henge ut året.

– Jeg har aldri laget bilder for å selge og kunsten min var nok mye smalere før. Jeg ønsker å selge nå, sier hun og håper hun har funnet en ny vei for å skape interesse for bildene sine.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere