*Nettavisen* Nyheter.

Eliteseriespiller møtte i retten tiltalt for våpenbesittelse

Eliteseriespilleren er siktet for besittelse av softgun. Dette bildet er tatt i en annen anledning, og er ikke knyttet til den aktuelle saken. (ILLUSTRASJONSBILDE) Foto: Illustrasjonsfoto

Den profilerte fotballspilleren står tiltalt for grov uaktsomhet ved å ha hatt med et våpen på offentlig sted.

OSLO TINGRETT: Hendelsen der to menn ble observert med et våpen ved Smart Club på Alnabru, ble meldt inn til politiet av vitner i 19.30-tiden 15. august 2011. Kort tid senere ble bilen observert parkert i Oslo sentrum.

Bevæpnet politi aksjonerte da to personer kom tilbake til bilen. Det var eliteseriespilleren i 20-årene som satte seg i førersetet. Våpenet ble funnet i en bag som lå i tiltaltes fang.

Det aktuelle våpenet viste seg å være en softgun – en luftpistol.

LES OGSÅ: Tippeligaspiller risikerer fengsel for brudd på våpenloven

Han ble idømt et forelegg på 10.000 kroner, noe han nektet å godta.

Syntes våpenet så ekte ut

I retten forklarte eliteseriespilleren som er bosatt i Oslo, at sofgunen var kjøpt av kameraten, som var i bilen sammmen med ham, i en sportsforretning samme dag.

De to møttes ved kameratens bolig, der han viste fram våpenet i tiltaltes bil. Fotballspilleren forklarte at han syntes våpenet så ekte ut, men stolte på kameraten som forklarte at det var et leketøy.

Ifølge tiltalte ble våpenet flyttet over i en bag da de var på Alnabru. Det er ved denne bevegelsen vitnet skal ha observert de to.

– Grovt uaktsomt

Både fotballspilleren og kameraten forklarte i retten at de ikke var klar over at de gjorde noe ulovlig ved å ta med våpenet ut, all den tid det var lovlig kjøpt.

Aktor påpeker at denne handligen er lovstidig og grovt uakstsom og mener tiltalte ikke burde ha kjørt videre med våpenet i bilen. I følge aktor og politbetjenter som forklarte seg i retten, må man ta på pistolen for å skjønne at det er en replika.

Nektet å godta forelegg

Kameraten understreket i retten at det er han som eide våpenet, og som tok det med seg for å vise til tiltalte.

Kameraten vedtok først et forelegg i saken, men har senere trukket det tilbake. Han er derfor også tiltalt i saken. Denne saken er imidlertid til behandling i rettssystemet og skal opp senere, og kameraten møtte derfor i retten som vitne.

Politibetjenten som forklarte seg i retten, sa at han på tidspunktet for aksjonen ikke hadde noen grunn til å si om det var den ene eller andre av de to mennene som hadde ansvaret for våpenet.

Politibetjenten forklarte imidlertid at han etter aksjonen hadde en følelse av at det ikke var den tiltalte eliteseriespilleren som eide våpenet.

Den tiltaltes forsvarer, John Christian Elden, mener hans klient ikke burde vært tiltalt, men vitne i saken. Elden påpeker også at våpenet, som en replika, ikke utgjør noen fare i følge loven, når våpenet ikke er brukt for å true noen. Han er også sterkt kritisk til at det har tatt halvannet år før saken kom opp for retten.

Aktor legger ned påstand om bot på 12.000 kroner, subsidiært fengsel i 24 dager.

Eliteseriespilleren er tidligere ustraffet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag