*Nettavisen* Nyheter.

Eliteturnering for 16-årslag på Valle

VIFs G16-lag inviterer til eliteturnering på Valle førstkommende helg. Her er laget i aksjon i NM-kamp mot Oppsal tidligere i år. FOTO: ARILD JACOBSEN

Vålerengas Kappa Elite Tournament er det nyeste tilbudet til turneringslystne 16-årslag.

VALLE: Fra fredag til mandag skal 12 nasjonale storlag på G16-nivå kjempe om seier i den prestisjefulle turneringen på Valle. Lagene er fordelt over fire grupper, og de to beste lagene går videre til kvartfinalen.

- Jeg håper vi i alle fall kommer til a-sluttspillet, og jeg tror også vi kan gå helt fram, sier Vålerenga-trener Aleksander Olsen.

Han regner uansett med å møte mye god motstand.

- Rosenborg, Skeid og Løv/Ham blir nok de tøffeste, og uansett kommer det nok til å være små marginer som avgjør, sier Olsen.

Kan forsterke laget

Vålerenga møter Lillestrøm og Aalesund i det innledende gruppespillet som starter fredag.

- I denne turneringen vil det også være mulig å ta med spillere fra samarbeidsklubber, og klubbene kan ta med så mange spillere man vil. Det kommer til å bli et utrolig høyt nivå, sier Olsen som selv ikke forsterker VIF-laget med altfor mange nye.

- Vi har fokus på de vi har fra før, men tar nok med to-tre utenfra.

Mange turneringer

Allerede i november startet VIF-lederne planleggingen av arrangementet. Resultatet blir en spennende eliteturnering, som nå gjør at 16-åringene i VIF og andre toppklubber har et meget godt turneringstilbud.

- Det blir mye fotball på gutta nå. For 16-årslag er også Adidas-cupen og NM viktig, sier trener Olsen.

Han tror uansett VIFs egen eliteturnering kan bli den mest prestisjetunge for 16-årslag.

- Vi håpet å få de beste klubbene i landet på talentutvikling, og vi er fornøyd med klubbene vi har fått på plass. I framtida er planen å prøve å få med lag fra hele Skandinavia, sier Olsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.