RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eliteturnering for 16-årslag på Valle


VIFs G16-lag inviterer til eliteturnering på Valle førstkommende helg. Her er laget i aksjon i NM-kamp mot Oppsal tidligere i år. FOTO: ARILD JACOBSEN
VIFs G16-lag inviterer til eliteturnering på Valle førstkommende helg. Her er laget i aksjon i NM-kamp mot Oppsal tidligere i år. FOTO: ARILD JACOBSEN
Vålerengas Kappa Elite Tournament er det nyeste tilbudet til turneringslystne 16-årslag.

VALLE: Fra fredag til mandag skal 12 nasjonale storlag på G16-nivå kjempe om seier i den prestisjefulle turneringen på Valle. Lagene er fordelt over fire grupper, og de to beste lagene går videre til kvartfinalen.

- Jeg håper vi i alle fall kommer til a-sluttspillet, og jeg tror også vi kan gå helt fram, sier Vålerenga-trener Aleksander Olsen.

Han regner uansett med å møte mye god motstand.

- Rosenborg, Skeid og Løv/Ham blir nok de tøffeste, og uansett kommer det nok til å være små marginer som avgjør, sier Olsen.

Kan forsterke laget

Vålerenga møter Lillestrøm og Aalesund i det innledende gruppespillet som starter fredag.

- I denne turneringen vil det også være mulig å ta med spillere fra samarbeidsklubber, og klubbene kan ta med så mange spillere man vil. Det kommer til å bli et utrolig høyt nivå, sier Olsen som selv ikke forsterker VIF-laget med altfor mange nye.

- Vi har fokus på de vi har fra før, men tar nok med to-tre utenfra.

Mange turneringer

Allerede i november startet VIF-lederne planleggingen av arrangementet. Resultatet blir en spennende eliteturnering, som nå gjør at 16-åringene i VIF og andre toppklubber har et meget godt turneringstilbud.

- Det blir mye fotball på gutta nå. For 16-årslag er også Adidas-cupen og NM viktig, sier trener Olsen.

Han tror uansett VIFs egen eliteturnering kan bli den mest prestisjetunge for 16-årslag.

- Vi håpet å få de beste klubbene i landet på talentutvikling, og vi er fornøyd med klubbene vi har fått på plass. I framtida er planen å prøve å få med lag fra hele Skandinavia, sier Olsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere