RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ella fikk møte sine redningsmenn


Ella var ikke det minste redd for sine livreddere Roger Engebretsen og Steffen Sæther nå som de hadde fått av seg surstoffmaskene og pustet normalt. Foto: Anne-Grethe Ulriksen
Ella var ikke det minste redd for sine livreddere Roger Engebretsen og Steffen Sæther nå som de hadde fått av seg surstoffmaskene og pustet normalt. Foto: Anne-Grethe Ulriksen
Røykdykkerne Roger og Steffen er to tøffe Bøler-gutter. Men blir veldig rørt når Ella og matmor tropper opp for å takke for Ellas liv.

BRYN: Nordstrands Blad ble med da Bjørg Christiansen tok med seg sin kjære golden retrievertispe Ella til brannstasjonen på Bryn. Hun ønsket så gjerne å møte heltene som reddet hunden hennes.

Hun ville høre i detalj hvordan Ella hadde opplevd brannen. Hvor nær var hun døden? Hvor redd var hun?

Hundefolk

Når Bjørg entrer stasjonen er det ingen som synes det er rart at hun vil møte Ellas redningsmenn. Det er tydelig at mange brannfolk er glad i hunder og skjønner Bjørgs enorme lettelse.

Begge de svære karene som hentet Ella ut av flammene er selv hundefolk. Roger Engebretsen vokste opp med rottweileren Herman. Steffen Sæther er lykkelig samboer med ei rottweilertispe nå.

– Når jeg ser film hender det ofte jeg har mer sympati for dyr enn for mennesker, sier Roger Engebretsen.

– Da vi fikk beskjed om å redde ut en hund under brannen i Brattvollveien i forrige uke, så fokuserte vi 100 prosent på oppgaven, fortsetter Roger.

De to kameratene gikk inn i leiligheten på jakt etter hunden. Det så bokstavelig talt mørkt ut. Røyken lå som en vegg fra gulv til tak. Ingen hund var å se. Å redde gjenstander var ikke aktuelt å forsøke engang.

– Jeg gikk inn på soverommet. Der så jeg hunden oppe i sengen. Begge dørene til rommet var lukket, derfor var det mindre røyk her enn i resten av leiligheten. Det reddet hennes liv, tror Roger.

– Hun var skremt fra før, og ble absolutt ikke beroliget av å møte oss to i full røykdykkermundur. Vi både ser og høres ut som Darth Wader, sier Roger.

– Jeg tok tak i henne. Først ble hun helt stiv. Men så tror jeg hun skjønte at vi ville henne vel og at hun var reddet, sier Steffen.

Ella lot seg bære ut. Men det ble litt vanskelig da en masse skiutstyr plutselig begynte å ramle rundt i mørket, forklarer Steffen.

Han er synlig rørt over å se Ella igjen. Hun logrer og hopper og synes helt klart det er stas å møte brannfolkene igjen, uten masker.

– Vi rakk aldri å følge med på hvordan det gikk med henne. Vi bare leverte henne til ambulansefolkene og styrtet inn igjen i brannen, sier Steffen. Han skjønner godt Bjørgs glede.

– Det ville vært helt jævlig for meg å miste hunden min. Jeg har reddet ut hamstere og marsvin fra brann tidligere, men aldri en hund. Det varmer et brannmannshjerte å få bidra på denne måten, sier Steffen.

Lykkelig matmor

Bjørg Christiansen er glad hun tok turen til Bryn brannstasjon. Det var så fint å møte de to karene. Hun var redd for å føle seg rar.

– Men alle skjønte gleden min, og tok imot oss med varme. Det betød masse å få høre i detalj hva Ella har vært gjennom. De to karene er jo like glad i hund som meg, de skjønte hva det betyr for meg at ikke liv gikk tapt, sier Bjørg til Nordstrands Blad.

– Jeg er imponert over Bjørg som klarer å komme hit med blomster og smil etter å ha mistet boligen sin med alt innbo. Jeg tror ikke jeg hadde klart å være like positiv, sier Roger.

Håper på bolig

– Etter brannen lever jeg dag for dag. Jeg møter mye omtanke og støtte fra alle hold, fra familie og venner, og på jobben. Heldigvis er alt på skinner i forhold til forsikringen min i Vital. Jeg fikk penger til akutte behov med én gang. Og klarer meg fint. Nå leter jeg etter et sted å bo der jeg kan få ha hund. Faktisk fikk jeg tilbud om å leie bolig av en hyggelig ansatt her på brannstasjonen. Det ordner seg nok, sier Bjørg Christiansen - som skiller klart mellom liv og ting.

Til daglig jobber hun med sykepleierutdanningen ved Høgskolen i Oslo. Men nå har hun velferdspermisjon sammen med Ella (7).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere