*Nettavisen* Nyheter.

Elle, melle...

Bildet av det hvite huset er manipulert. Det er i brun utgave det selges. Under det manipulerte kommer det frem at det er slik huset vil se ut dersom det blir malt hvitt. Faksimile FINN.no Foto: Finn.no

...men kjøper du huset i Bjerkealleen får du det brunt.

GREFSEN: Huset som ligger ute for salg, fremstår som både hvitt og brunt i prospektet. Riktig farge er altså brunt.

Den hvitmalte versjonen av Bjerkealleen 16 er endret digitalt, opplyser megler Alexander Sveen i Foss & Co overfor Dagbladet.no.

På grunn av den sene våren, ble oppussingsplanene lagt på hylla før boligen ble lagt ut for salg. Både i prospektet og på Finn.no fremstår boligen i to varianter.

– Bildene fungerer som en illustrasjon for å synliggjøre mulighetene. Det ser mye penere ut med et hvitt hus, derfor har vi også valgt å bruke disse bildene. De ble tatt for en liten stund, så har vi fått et firma til å «male» dem om, sier Sveen til Dagbladet.no.

En grushaug på det opprinnelige bildet er dessuten digitalt «dekket over» med litt snø.

Megleren avviser at de har forsøkt å lure potensielle kjøpere:

– For å si det sånn, hadde man ikke skrevet noe om at bildene var endret, hadde vi lurt folk. Men det står veldig klart og tydelig både på nettet og i prospektet. Og vi har ikke fått en eneste klage på dette. Folk har heller vært positive, sier Sveen.

Eiendomsprospekter skal avbilde boligen slik den ser ut i virkeligheten, opplyser seksjonssjef i Forbrukerombudet, Jo Gjedrem. Han ser likevel ikke alvorlig på dette tilfellet.

– Spørsmålet er om markedsføringen kan oppfattes som villedende, sier Gjedrem til avisen.

– Manipulert snø og feil farge på huset er langt fra det verste jeg har hørt, sier han, og trekker frem eksempler der det har blitt brukt bilder av et annet hus, fjerning av kraft- og telefonledninger eller inntegnede parker som ikke finnes, som langt mer graverende.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.