RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ellen er årets oslolege


Ellen Schlichting fra Kjelsås har sitt daglige virke på Ullevål sykehus.
Prisen består av et grafisk trykk av kunstneren Nina Duue. Foto: Utlånt
Ellen Schlichting fra Kjelsås har sitt daglige virke på Ullevål sykehus. Prisen består av et grafisk trykk av kunstneren Nina Duue. Foto: Utlånt
Kjelsås-legen Ellen Schlichting har fått utmerkelsen Oslolegen 2009 av Oslo legeforening.

GREFSEN/ULLEVÅL: Prisen deles årlig ut til leger som har utmerket seg som tillitsvalgt eller har synliggjort legerollen på en positiv måte gjennom sin faglige virksomhet.

Ellen Schlichting er spesialist i kirurgi, var en av de første kvinnelige kirurgene på Ullevål universitetssykehus og er nå avdelingsleder på bryst- og endokrinkirurgisk avdeling. Schlichting får prisen for sitt arbeid med å bedre behandlingstilbudene til brystkreftrammede kvinner. De siste ti årene har hun gjennom sin avdeling på Ullevål sykehus vært med på å legge om til datakirurgisk brystkreftbehandlingen, slik at de fleste pasientene kan reise hjem samme dag. Schlichting har også vært med på å innføre vaktpostlymfeknuteteknikken i Norge. Denne metoden gjør at 80 prosent av kvinnene som opereres for brystkreft slipper å fjerne lymfeknutene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere