RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ellen Miles Trio til østkanten
Ellen Miles Trio til østkanten

Ellen Miles Trio besøker Oslo

Den australsk/norske tekstforfatteren, komponisten, pianisten, gitaristen og vokalisten Ellen Miles holder konsert på Copa Con Oro lørdag 25. april. Hun lover en nydelig, var og varm konsertopplevelse.

Hennes debutalbum Beloved Intruder har høstet svært gode anmeldelser og superlativer som førsteklasses, en usedvanlig vellykket platedebut, følsom, vakker og drømmeaktig popmusikk og et sjeldent naturtalent har blitt brukt.

Spennende artist

De som har hørt henne live sammenlikner stemmen hennes med Eva Cassidy.
Sangene hennes har poesi i tekst og melodi og det nære uttrykket kan gi assosiasjoner til både Maria Solheim og Thomas Dybdal.

Ellen Miles er født i London, oppvokst i Australia og flyttet til Sandefjord som trettenåring.

Hun lagde sin første komposisjon som syvåring, til piano og som elleveåring skrev hun sin første seriøse sang om den triste historien til aboriginerne i Australia.

Sterke opplevelser

Nå skriver hun ofte sanger som en dagbok, setter ord på både gode og vonde erfaringer fra hennes unge liv.

- Jeg er kanskje ærligere enn mange tør å være offentlig, men det er fordi jeg har opplevd hvor godt det er å se andre ta av maska og virkelig dele fra hjertet. Sangene forteller min historie og jeg ønsker å formidle både det som er lett og det som er tungt. Jeg vil at lytterne skal kunne ta med håpet hjem, sier hun.

Sterke navn

På albumet, utgitt av Ellen selv på Ellen Miles Music, har hun hatt god hjelp av anerkjente musikere og produsenter som Gulleiv Wee, Anders Egeland, Karl Oluf Wennerberg og Bjørn Charles Dreyer.

Trioen hun nå turnérer med består av Ellen selv (gitar/vokal), Terje Tylden (gitar/vokal) og Mikael Jensen (perkusjon) og det helhetlige uttrykket er litt mer up-beat enn på plata, forteller hun.

Ellen Miles fortsetter med å holde små intimkonserter og å skrive flere sanger, og håper etter hvert på en platekontrakt som vil bringe henne utenfor Norges grenser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere