Elleve års fengsel for drap

Mannen (67) sto som eneste arving av kvinnen (88), men ble senere slettet fra testamentet. Nå står han tiltalt for å svindlet henne for 1,9 milllioner kroner.

Mannen (67) sto som eneste arving av kvinnen (88), men ble senere slettet fra testamentet. Nå står han tiltalt for å svindlet henne for 1,9 milllioner kroner. Foto: Illustrasjonsfoto

En 54 år gammel mann er dømt til elleve års fengsel for å ha knivstukket og drept sin kone i deres leilighet på Ellingsrud i august i fjor, melder NTB.

ELLINGSRUD: Mannen stakk kona gjentatte ganger med kniv i brystet og magen etter en krangel, og kvinnen døde av skadene. Drapet skjedde 10. august i fjor.

Mannen er i Oslo tingrett også dømt til å betale 140.000 kroner i erstatning til hvert av de tre etterlatte barna, melder NRK.

Aktor i saken, statsadvokat Geir Evanger, la ned påstand om 13 års fengsel og mener straffen kunne vært strengere.

– Jeg mener at den er noe for mild, men retten har foretatt en helhetsvurdering og vektlagt noen momenter som jeg mente ikke skulle vektlegges så tungt. Så alt i alt mener jeg elleve år er en grei dom, selv om jeg mener at den skulle vært noe strengere, sier Evanger.

Bakgrunnen for drapet skal ha vært en krangel mellom mannen og kona. Mannen forklarte i retten at han mistenkte sin kone for å være utro, noe kona skal ha nektet for.

Han forklarte at de to drakk alkohol, og hevdet han ikke kunne huske hva som skjedde etter krangelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag