*Nettavisen* Nyheter.

Ellevill opphenting

Hjemmelaget lå under med fem mål helt til det stod igjen 15 minutter av kampen. Njård-trener, Henrik Wilhelmsen, likte ikke det han så og tente til på alle pluggene.

Makrellbekken: Midt i 2. omgang ledet gjestene fra Østfold 22-17, og det var ytterst få som trodde på Njård-poeng. Hjemmelaget våknet heldigvis i tide og de gjorde det på entusiastisk vis.
Alle hadde trua i dag, forteller en lettet Henrik Wilhelmsen etter kampen.
Det var nettopp treneren som glødet til når det så ut til å gå mot tap. Han skrek, hoiet og viftet med armene på elegant vis.
Entusiasme var hovedtemaet på spillemøtet før kampen. Godt vi klarte å holde trykket oppe. Alle hadde trua, ler Wilhelmsen.
Er du fornøyd med kampen i dag?
Jeg syntes at jentene gjør en veldig god innsats. Laget var redusert med både sykdom og skader. Det er imponerende at vi fikk med oss et poeng i dag.

Fysisk trening

Fredrikstad spilte godt kampen i gjennom, og var det førende laget. Men ett kvarter før slutt sa det stopp. Plutselig var det Njård som kjørte kampen
Vi har trent hardt i det siste, og dette ble avgjørende. Vi har lagt vekt på den fysiske biten, røper treneren.
Hva fungerte bra?
Vi har bra tempo i kontringsfasen og vi er tålmodige hele veien.
Vestkantklubben er nyopprykket, og i følge Wilhelmsen er målet klart.
Vi skal etablere oss i 1. divisjon. Vi har et ungt lag som har masse å gå på.
Ser du for deg at Njård en gang vil spille i eliteserien?
Jeg har lyst til å ta et steg videre, men i sånn prosess er det viktig at alt klaffer. Lagene som ligger i toppen av 1. divisjon har i dag et fire ganger så høyt budsjett som oss. Det er ingen tvil om at det er langt frem dit, svarer den entusiastiske treneren.

Straffedrama

Søndagens oppgjør inneholdt alt, og litt til. Ett sekund før slutt på stillingen 29-28 til Fredrikstad ble Njård-spilleren Hanne Cathrine Eliesen revet ned, og dommeren dømmer korrekt straffekast. Straffeekspert og bakspiller, Ive Haftorn Johansen, stilte seg opp og satte ballen kaldt i mål.
Jeg hadde forberedt meg litt på det. Det var deilig å se den gå inn, forteller hun.
At hjemmelaget rappet med seg et poeng var hun selvsagt godt fornøyd med.
- Alle på laget jobbet godt i dag. Det ble ikke så mye spilletid på meg, men det viktigste var at vi fikk med oss ett poeng, avslutter den kalde skytteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.