RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ellevill spurt reddet Bækkelaget


JAAAA! BSKs Trine Knutsen (venstre), Caroline Smith og Frida Klovning jubler da sluttsignalet går mot Follo.
JAAAA! BSKs Trine Knutsen (venstre), Caroline Smith og Frida Klovning jubler da sluttsignalet går mot Follo. Foto: FOTO: Arild Jacobsen
Etter en nitrist førsteomgang lå håndballdamene til BSK åtte mål bak Follo. Så skjedde det noe. BSK snudde matchen, og vant 30-29 etter e.e.o i 2. runde i NM.

LANGHUS: 45 sekunder før slutt banket Frida Klovning inn 24-24, og en ganske utrolig opphenting var et faktum.

- Det er ikke noe moro å spille håndball når vi spiller som vi gjorde før pause, men det var skikkelig gøy at vi klarte å ta dem igjen, smiler Frida, som kom fra Pors før denne sesongen.

LES OGSÅ: BSKs spennende nykomling

Og 20-åringen fra Porsgrunn ble en liten matchvinner i cupdrama i Langhushallen. I første ekstraomgang gikk hun opp to ganger, og fikset både 25-24 og 26-24 i løpet av et drøyt minutt.

- Jeg sliter litt med å komme i gang med skuddene mine, men jeg ble satt opp på noen fine sjanser mot slutten - og da var  det gøy at skuddene satt, smiler Frida, som studerer siv.øk på BI i Oslo.

Fikk litt "kjeft"

BSK hadde bra kontroll i ekstraomgangene, og det var ikke fare på ferde selv om Marthe Diskerud reduserte til 30-29 på straffe femten sekunder før slutt.

LES OGSÅ: Spillerflukt fra Bækkelaget

- Ja, ja. Seier er seier, sier trener Kent Staahle med et lite smil.

Sammen med kollegaen Morten Østreng hadde han ikke allverden å glede seg over i Langhushallen, men BSK viste i hvert fall en herlig moral og fightervilje.

For når det ambisiøse 2.divisjonslaget Follo leder 18-10 etter den første halvtimen i egen hule, så skal matchen være kjørt.

- Hva skjedde i pausen?

- Vi fikk litt "kjeft" i garderoben, og ble enige om å gjøre som på trening. Ta litt hardere på dem, og det lykkes vi med, sier Frida.

Samtidig gjorde Staahle og Østreng noen taktiske grep.

- Vi gjorde noen justeringer i forsvar, også i forhold til enkeltspillere som Marthe Diskerud. Dessuten ødela vi rytmen deres med å spille litt med to og tre "merker", sier Staahle.

Bom fast i kø

Nå har BSK en liten unnskyldning for hvorfor det gikk som det gikk den første halvtimen. Fire av spilerne satt bom fast i trafikken, og kom ikke til Langhushallen før to minutter før kampstart.

LES OGSÅ: Bækkelaget så rødt i premieren

Likevel fikk BSK en pangstart med 3-0 etter fire minutters spill.

- Jeg luktet det litt på 3-0. Da var vi fornøyde med oss selv, og tenkte at den oppladningen ikke var så dårlig likevel, sier Staahle.

Men den var langt i fra optimal, og BSK kan selvfølgelig ikke opptre som i førsteomgang i 1. divisjon. Da blir det null poeng på kontoen i Bækkelagshallen.

BSK fortsetter å forberede seg til seriepremieren mot den store opprykksfavoritten Njård med turnering på Beitostølen i helgen.

- Vi skal opp å lære å spille håndball, og vi får fin matvching mot Jotun, Viking, Molde, Oppsal og Fana, sier Kent Staahle.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere