Gå til sidens hovedinnhold

Elling i parken

De fleste som kjenner rollefiguren Elling vet at en mørk kveld i parken neppe er av hans favorittaktiviteter. Men fredag kveld gjorde han et unntak i anledning Kulturnatta.

SCHOUS PLASS: Jeg skal til Oslo, sier Elling i filmens begynnelse.
Den velkjente Ingvar Ambjørnsen-figuren Elling har nemlig inntatt et stort lerret utenfor Deichmanske bibliotek på Schous plass, og Elling er på vei til sin nye trygdeleilighet Majorstua.

Oslofilm

For i anledning Kulturnatta har den lettere nevrotiske og nervøse, men du verden så sjarmerende Elling inntatt Løkka. Sammen med sin ikke fullt så nervøse, men likeså usikre Kjell Bjarne, får publikum bli med inn i det Ellingske univers. Ikke bare i den famlende søken mot et virkelig og ubeskyttet liv, men i et Osloliv.
Dette er en veldig lokal film, det er en Oslo-film, og det handler mye om Oslo, sier Elling alias skuespiller Per Christian Ellefsen, som møter sitt publikum på Schous plass etter filmvisningen.
Ellefsen sier seg forundret, stolt og imponert, ikke bare over filmens norske og internasjonale mottakelse og Oscar-nominasjon, men også over det helt nære; det fantastiske oppmøte på Kulturnatta.
Dere er jo så mange her, sier han, og tar noen skritt nærmere publikum, for å ta i mot spørsmål, fra de mange tilhørere, som har satt seg godt til rette med suppe og pledd i en dyp fluktstol.

God følelse

For det er en god følelse å være på Schous plass under Kulturnatta. Akkurat som Elling er en Oslofilm, er dette en ekte Oslofølelse. Selvom høsten har kommet, er det fortsatt varmt, trikker, busser og folk er i konstant bevegelse, noen roper, noen ler og alt mens man nyter et godt stykke norsk kultur. Det er rett og slett en egen trygghetsfølelse, til tross for Ellings famlende hverdag. Men selv det blir trygt på en natt som denne.
Jeg har lett for å føle trygghet, men alle kan føle på angsten. Jeg har for eksempel høydeskrekk, jeg kan føle et helt kaos av redsel, selvom jeg ikke er det minste redd for å gå over en åpen plass. Men jeg har snakket med folk som har angst for det, og de beskriver de samme følelsene. Kanskje det er det som gjør at mange kan kjenne seg igjen i Elling, sier hovedrolleinnehaver Ellefsen.

Les mer om Kulturnatta i Østkantavisas papirutgave torsdag 13. september.

Reklame

Spinnville priser på Comfyballs!