RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ellingsrud i toppen

Ellingsruds 14-åringer har vunnet åtte kamper på rad og leder 2. divisjon men rykke opp vil de ikke.

Ellingsrud: Småguttelaget til Ellingsrud tapte 4-5 mot Gjelleråsen i serieåpningen. Siden da har guttene vunnet åtte på rad, og de troner nå på tabelltoppen, med 47 mål på ni kamper et snitt på over fem.
Forrige tirsdag var det Vålerenga 2 som var motstander på kunstgresset på Ellingsrudflaten. Hjemmelaget tok tidlig kommandoen, og selv om spillet ikke var all verden, hadde Ellingsrud-guttene god kontroll på sine motstandere. Vålerenga fikk riktignok kontakt med sin 1-2-redusering like før pause, men Ellingsrud slo fort tilbake. Et langt fremspill, flott overstegsfinte og elegant tunnel på keeper. Ellingsrud kunne gå til pause med 3-1, og i andre omgang kontrollerte guttene kampen inn til 5-1-seier.
Trener Frode Bjørklund gleder seg over resultatet, selv om han mener spillet godt kunne vært bedre. En ny seier bringer laget ett steg nærmere opprykk til 1. divisjon, men det er slett ikke noe mål.
Det er Skeid og Gjelleråsen vi kniver med, men vi har ikke lyst til å rykke opp til 1. divisjon. Det er mer moro å være et godt lag i 2. divisjon. Da kan vi ha det litt gøy, sier Bjørklund.

Holder sammen

Ellingsrud er nemlig et lag som prioriterer å ha det gøy sammen på fotballbanen. Det er den omtrent samme gjengen som har holdt sammen i åtte år helt siden fotballskolen. Frode Bjørklund har også vært trener hele veien.
Jeg hadde egentlig håpet de skulle få en ny trener før denne sesongen. Det hadde vært hyggelig for dem. Men de fikk ingen ny, så da fortsetter jeg, sier Bjørklund. De som tror han mistrives i rollen sin, må tro om igjen. Han understreker nemlig at Ellingsrud-laget er svært hyggelig å være trener for.
Det er kjempefine gutter å ha med seg.
Når det gjelder det sportslige, er Frode Bjørklund spesielt imponert over spillernes stå på-vilje. Han mener de aldri gir opp, men står på for hverandre. Det viste seg også i kampen mot Vålerenga, der Ellingsrud-guttene var meget sterke i duellspillet på midtbanen.
Men gutta er litt dårlige på å komme i gang. Det går ofte 15-20 minutter før de er skikkelig i gang, utdyper Bjørklund.

Kosecup

Selv om Ellingsrud-laget tilbringer hverdagen i 2. divisjon i Oslo, viste laget spill av høy kvalitet under Norway Cup i fjor sommer. I kamp med jevnaldrende fra hele verden havnet guttene helt oppe på femte plass.
Der spilte vi utrolig bra. Det var skikkelig moro, sier Frode Bjørklund.
Laget har likevel ingen planer om å forsvare innsatsen i år. Årets sommertur går til skjærgårdscupen på Nøtterøy. Dette er en liten cup der det sosiale står i fokus.
Det kan fort bli litt mye press og mas under Norway Cup, sier trener Bjørklund. Han gleder seg derfor til en hyggelig sommerturnering i Vestfold. Det viktigste er nemlig å ha det gøy enten det betyr tabelltopp i 2. divisjon eller feriefotball på Nøtterøy.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere