Ellingsrud jubler for hall

På 1980-tallet var Ellingsrud Idrettslag nær ved å få egen hall. I nærmere 20 år har ballen ligget død, men nå har hall-ballen begynt å rulle for alvor.

Ellingsrud: Det er etter at Kulturdepartementet har bestemt at staten skal bevilge 80 millioner kroner til bygging av åtte nye idrettshaller i Oslo at styremedlemmene i Ellingsrud Idrettslag igjen øyner håp om at de skal få en egen hall.
Ellingsrud er nemlig satt opp som et av 12 steder hvor det er aktuelt å bygge flerbrukshall.

Komplett anlegg

På 80-tallet så det lenge ut til at idrettslaget med om lag 960 medlemmer skulle få gjennomslag for bygging av hall, men den gang ble byggingen stoppet i byrådet.
I mellomtiden har idrettslaget brukt ressurser på å ruste opp anlegget. I oktober ifjor åpnet kunstgressanlegget. Nå håper idrettslaget at en hall vil gjøre anlegget komplett.
- En flerbrukshall vil være en ressurs for alle i nærmiljøet. Eldre fra eldresentre kan drive kafé der, og det vil bli et samlingspunkt hvor vi kan skape et miljø. Dette er noe Ellingsrud trenger, påpeker sportslig administrator i idrettslaget, Aina Evensen.
Per dags dato trener de 12 håndballagene i klubben i forskjellige haller i Oslo og Lørenskog. Utøverne under 12 år trener i tre gymsaler på skoler i nærmiljøet, men nå har en av skolene satt ned foten. Dermed forsvinner en tredjedel av idrettslagets vintertreningstilbud.
- Vi har altfor få timer slik situasjonen er nå. Alle lagene sliter, sier hallansvarlig i styret, Torfinn Johansen.
- Vi får ikke utnyttet det miljøet vi kunne hatt her fordi folk på Ellingsrud ikke har noe sted å gå. En flerbrukshall vil skape et miljø, noe som er sårt tiltrengt på Ellingsrud. Vi mangler sunne møteplasser i nærmiljøet, supplerer Evensen.
Planen er at byggingen av hallene skal starte neste år. Det er ventet at det vil ta fem til åtte år før alle de nye hallene vil stå ferdig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.