RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ellingsrudåsen er først ut


Byråd for helse og eldreomsorg Cecilie Brein (Frp).
Byråd for helse og eldreomsorg Cecilie Brein (Frp). Foto: Arkivfoto
Eldrebyråd Cecilie Brein vil høste erfaring i Ellingsrudåsen. Så er planen å fortsette i resten av byen.

ELLINGSRUDÅSEN: Oslos eldrebyråd har gitt Sykehjemsetaten beskjed om å forberede en OPS-avtale om utbygging av nytt sykehjem i Henrik Sørensen vei i Ellingsrudåsen. Der disponerer kommunen en tomt som er regulert til formålet.

– Når vi har fått på plass kompetanse på slike avtaler på utbygging av sykehjem, ønsker vi å sette i gang flere tilsvarende utbygginger og totalrehabiliteringer av sykehjem de neste årene, sier byrådssekretær Kai-Morten Terning til Lokalavisen.

Brein ønsker også selge ut ti av byens eksisterende sykehjem til private, for så å leie dem tilbake igjen.

Deretter ønsker hun å selge enda flere. Tanken er at private skal eie og vedlikeholde bygningene mens kommunen står som leietaker.

Samme aktør som eier bygget kan også drive virksomheten. Men det behøver ikke være noen sammenheng mellom eier og driver. Målet med å selge er å få penger til å nedbetale gjeld, samt å sikre nødvendig vedlikehold av bygningene. Brein mener dessuten at private aktører er bedre eiere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere