Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ellingsrudelever med egen utstilling

Jonas N. Benyoub, Maimona Javed, Anita Bhagat, Camilla T. Sandtveit og Kjersti Hertaas viser fram imponerende gipsmasker inspirert av mange ulike kulturer.
Jonas N. Benyoub, Maimona Javed, Anita Bhagat, Camilla T. Sandtveit og Kjersti Hertaas viser fram imponerende gipsmasker inspirert av mange ulike kulturer.
Skedsmo rådhus preges for tiden av flotte håndarbeider fra elever ved Ellingsrud skole.

Masker: Fargerike og flerkulturelle gipsmasker vitner om stor kreativitet blant elevene.

Puteutstilling: Øverst fra venstre: Isabel Niebogahide, Susann Løndal, Susanne Jensen, lærer Farahnaz, lærer Helen Knoph og masterstudent Inci Evensen. Foran: Maimona Javed, Kjersti Hertaas, Jonas N. Benyoub, Anita Bhagat og Camilla T. Sandtveit. Puter brukes i alle kulturer, og har en kjær plass i manges liv, sier masterstudent Inci Evensen.

Italiensk-inspirert: Isabel Niebogahide (midten) viser fram sin italiensk-inspirerte pute sammen med Susann Løndal og Susanne Jensen.

LILLESTRØM: Det har vært veldig spennende og lærerikt. Vi har blant annet lært å lage stiliserte mønstre, sier niendeklassingen Anita Bhagat, og får bred støtte fra medelever.

Morsomt, spennende og lærerikt er ord som hagler fra flere kanter da journalisten spør hvordan det har vært å jobbe fram mot utstillinga.

Følger hjertet

Kunst- og håndverkslærer Farahnaz er tydelig svært stolt over alle elevene sine, men gir Jonas N. Benyoub litt ekstra skryt.

Han er svært flink, sier læreren, som selv er en respektert kunstner.

Jeg lagde en maske med marrokansk mønster, og brukte litt perler og kalligrafi. Hvis vi får ekstra tid, går det an å bygge videre på dem, og lage nebb og horn også, sier han engasjert.

Har du lyst å gå videre med kunst- og håndverk?

Nei, jeg skal ta dramalinja. Jeg følger hjertet, sier Benyoub.

Kjersti Hertaas har imidlertid bestemt seg for kunst- og håndverk.

Ja, jeg elsker å tegne, og følger hobbyen min, sier hun.

Mangfoldsåret 2008

Ellingsrud skole har 31 nasjonaliteter, og i forbindelse med mangfoldsåret 2008, mener læreren det er på sin plass å sette flerkulturelle uttrykk på timeplanen.

Vi har et multikulturelt samfunn, og det er viktig at alle blir kjent med sin egen identitet. Jeg har bedt elevene gå tilbake til sin kultur, eller hente inspirasjon fra andre. Håndarbeid er én måte å vise sin egen identitet på. Elevene har vært veldig motiverte, og de har virkelig kost seg med dette, sier Farahnaz.

Elevene fikk i oppgave å lage putetrekk med mønstre som er inspirert av ulike kulturer. De har lært teknikker som stofftrykk, tekstilkollage og sjablontrykk. Elevene har også laget flotte masker.

Jeg har laget et putetrekk som er inspirert av Spania. Jeg fant et bilde på internett, sier niendeklassingen Susanne Jensen.

Mange ukers arbeid har nå munnet ut i en flott utstilling i Skedsmo rådhus. Inci Evensen skriver masteroppgave om flerkulturelt innhold i kunst- og håndverksfaget, og har fulgt elevene tett.

Jeg er selv fra Lillestrøm, og derfor ble det naturlig å spørre om utstillingslokaler her. Kommunen har vært veldig hyggelig og imøtekommende. De fine lokalene gjør at elevene også blir enda mer motiverte, sier Evensen.

Utstillingen vil vare fram til 18. november, og alle er velkomne til å komme og se den.


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!