RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elsbeth er tøff med trådene


Gjentar suksessen: Forrige utstilling hadde tittelen «Fase 2». Nå vil kunster Elsbeth Monsen «Spre».
Gjentar suksessen: Forrige utstilling hadde tittelen «Fase 2». Nå vil kunster Elsbeth Monsen «Spre». Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG
For halvannet år siden stilte Elsbeth Monsen ut for aller første gang. Hun solgte 27 av 31 bilder. Nå er hun tilbake på Bogstad Gård.

BOGSTAD: – Det er klart det inspirerte meg til å fortsette; Det var overveldende. Jeg koser meg alltid når jeg skaper bildene og da jeg i tillegg fikk så mange positive tilbakemeldinger fra folk jeg møtte, måtte jeg bare fortsette, sier Monsen.

– Positivt pusterom

Tittelen på hennes kommende utstilling er «Spre». En tittel Elsbeth selv er godt fornøyd med.

– Den tittelen kom ramlende inn i hodet mitt etter den forrige utstillingen. Jeg forstod da at folk hadde glede av det jeg skapte og likte det de så. Det gav meg et stadig ønske om å fortsette å spre. Mitt ønske er å formidle et positivt pusterom og det skal føles godt. På mange måter ønsker jeg at folk skal oppleve det samme som jeg gjør når jeg står å lager bildene, sier hun.

Det myke mot det harde

Og teknikken er mildt sagt nyskapende. Selv har ikke Elsbeth Monsen hørt om noen kunstnere som benytter nøyaktig samme teknikk.

– Jeg bruker blant annet tråder av ull, bomull, silke, lin, mouliné, perlegarn. Så limer jeg trådene på glass eller kartong. Til denne utstillingen har jeg i tillegg eksperimentert med tau. Det er et tøffere materiale og utfordrer dermed arbeidsprosessen. Jeg må bruke et annet lim og har dermed ikke angrefrist, opplyser Monsen og fortsetter:

– Men det er nettopp det jeg liker. Kombinasjonen av det harde og myke, det feminine og maskuline.

Elsbeth Monsen er naturlig beskjeden, men innrømmer likevel at hun har inntrykk av at bildene appellerer til begge kjønn, både unge og eldre.

– Jeg håper og tror det er teknikken min som gjør at bildene fascinerer. De er ikke for sarte og ikke for tøffe, smiler hun.

Både jobb og hobby

I tillegg til å arbeide som kunstner jobber Monsen med interiør hos Riis Interiør i Heggelibakken. Også her får hun utløp for sin kreativitet.

– Hobby og jobb går som hånd i hanske. Hos Riis Interiør får jeg mulighet til lage unike produkter som vi selger i butikken. Det er utrolig givende og jeg lærer stadig mer om håndverk. Jeg er ikke noen reser på symaskin, så for øyeblikket syr jeg det meste for hånd, sier hun.

Elsbeth Monsen har vernissage på Bogstad Gård lørdag fra klokken 12.00 til 16.00. Utstillingen står til 30. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere