RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elsker å ta oppvasken...


Romeo Gill fortalte om sitt ego, og hvor viktig det er for målpppnåelse.
Romeo Gill fortalte om sitt ego, og hvor viktig det er for målpppnåelse.
Forfatteren Romeo Gill engasjerte ungdommene på Hellerud videregående.

TVEITA: – Vet dere hva jeg elsker å gjøre? spurte han. Forsamlingen hadde gode forslag, men svaret var uventet.

– Jeg elsker å ta oppvasken. Det er en kjempedeilig følelse, når jeg ser en haug med skitne tallerkner, og vasker, skyller og legger dem der de tilhører. Etter den halvtimen jeg bruker på det, kan jeg sette meg i sofaen, og slå på tv-en, med god samvittighet. Da har jeg nådd et mål, sier han.

Forfatteren brukte dette eksemplet for å komme med et budskap.

– Å ta oppvasken gir meg en god følelse. Det er et lite mål, som ikke krever mye, og iblant trenger man delmål, for å nå større mål. Tenk på hvert fag som oppvask, sier han.

Deler erfaringer

Romeo Gill debuterte med boka Harjeet høsten 2008. I samarbeid med den kulturelle skolesekken reiser han rundt på forskjellige skoler, og holder foredrag om boka og hans erfaringer på godt og vondt.

– Selv om noen sier at dere ikke klarer noe, må dere kjempe videre, og i alt dere gjør, gjør det 105 prosent, sa han.

Han snakket til andreklassingene om bevisstgjøring, og det å nå sine mål, ego, og de utfordringene man kan møte i løpet av livet.

Kjenner seg igjen

– Det er godt å komme til Hellerud og Groruddalen generelt. Jeg kjenner meg igjen i disse ungdommene, og det føles godt å kunne dele mine erfaringer, og det jeg har lyktes med, sier han.

SJEKK ROMEO GILL SIN EGEN NETTSIDE

Forfatteren mener spesielt ungdommene her, trenger denne type oppmuntring.

– Disse må kjempe ekstra hardt, i forhold til en norsk familie. Derfor blir dette en bevisstgjøring, å la dem vite at også de kan ta valg, og realisere sine drømmer, sier han.

Setter seg mål

Ayse Zeybak og tre andre fra hennes klasse har fulgt godt med.

– Det er ikke hver dag vi får besøk av en forfatter. Han har snakket om viktige ting, som vi ellers ikke tenker på. Vi er ungdommer, og vi vet at vi kan nå våre mål, og må ikke la noen komme i veien for dem. Dersom man har venner som har innflytelse på en, må man unngå dem, sier hun.

Elevene har kommet frem til at de skal sette seg flere mål, og som forfatteren fortalte, setter de seg også delmål, som ikke nødvendigvis er uoppnåelige.

– Det er mye å velge mellom, og derfor har ikke jeg satt meg noen spesifikke mål, men jeg skal begynne å gjøre det fremover, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere