*Nettavisen* Nyheter.

Elsker å være slem jente på scenen

Heidi Gjermundsen Broch spiller Polly i Tolvskillingsoperaen. Her er mesterborgerligheten den store skurken, og Polly er like skruppelløs som de andre. Herlig å spille slem pike, sier Broch. FOTO: Grace Brynn

I kveld spiller Heidi Gjermundsen Broch grov maktsjakk som Polly i Tolvskillingsoperaen.

FROGNER: Det blir horer, tiggere og kjeltringer i Kristian IVs gate. Men besteborgerligheten er den store skurken i Brechts stykke.

Du har spilt mange sterke kvinneroller; Spurven (Piaf), Eliza Doolittle, An Magritt. Føler du at du kan ta med deg noe fra de rollene over i denne? Aner jeg litt «spurv»?

Denne rollen krever en viss kraft, som Spurven. Men jeg er meg, uansett hvilken rolle jeg spiller. Hvis noe av det tidligere slår igjennom, er det kanskje ikke til å unngå. Men dette er en annen type rolle enn de jeg har spilt før. Og det er gøy!

Når visste du at du ville bli skuespiller?

Jeg har jobbet med musikaler siden jeg var 14. Jeg var ikke så veldig bevisst på at jeg ville gå den veien, men ubevisst har det likevel vært en motor som drev meg hit. Det var rart første gang jeg fikk lønnsslipp. Hobby og drøm var blitt jobb!

Hva er Pollys rolle i stykket?

For meg er hun et offer i forhold til familien hun er født inn i. Hun er oppvokst med dobbeltmoral, og en måte å forholde seg til verden på, som er helt skrudd. Hun har morens stahet og farens styrke, og vet hvordan hun kan bruke sin kvinnelighet til å oppnå det hun vil! ler Heidi.

Er stykket en brannfakkel i dag? Eller er det blitt en ufarlig liten fyrstikk?

Vi håper det vil vekke en liten tanke om hvordan en del mennesker faktisk har det i dag, sier Heidi Stykket har mye humor også..

Småkriminelle, prostituerte, tiggere, det er jo som mye av Oslo-miljøet nå? Ikke bare Uteseksjonen vil nikke gjenkjennende.

I forhold til dagens verden er det veldig aktuelt, som du sier. Det er alltid viktig å få et stykke til å snakke til samtiden det spilles i.

Alle i stykket utnytter hverandre, uten den minste skruppel. Pene Poly spiller selv grov makt-sjakk?

Hun er den verste, nikker Heidi. Men det er gøy å ikke bare spille snill jente bestandig! Dette liker jeg.

PREMIEREN ER PÅ DET NORSKE TEATRETS HOVUDSCENE.

Jeg er meg, uansett hvilken rolle jeg spiller.Heidi Gjermundsen Broch

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.