Gå til sidens hovedinnhold

Elsker beboerparkering

Beboerparkering er slett ikke bare negativt. Lokalavisen har fått mange reaksjoner de siste dagene fra beboere som er over seg av glede.

ST. HANSHAUGEN : Det måtte visst en beboerparkering til, for at jeg skulle engasjere meg såpass at jeg kontakter en avis, sier Kristin Sunde Flatlandsmo i Armauer Hansens gate 2.

Hun er overrasket over at det bare er kommet frem negative reaksjoner på ordningen.

Fantastisk

Jeg er en av dem som er så heldig å få bo innenfor området for beboerparkering - og har et kort. Det har ført til at jeg på dagtid uten problem kan parkere i gatene rundt den gården vi bor i. Jeg vil anta at det er blitt 1/3 færre parkerte biler i området. Det er altså mange som jobber i de store bedriftene i området, som har kjørt til jobben. For oss og mange av våre naboer er ordningen helt fantastisk! Jeg forstår at det skaper store problemer for dem som bor rett utenfor eller er avhenging av å kjøre til jobben.

Men Støp Bowitz som uttalte seg negativt i forrige uke må være en av de få som bor her som er misfornøyd. All den tiden han har brukt til å «kjøre rundt», kunne ha vært forhindret hvis han en gang tok seg tid til å lese på en av de mange automatene i området. Der står det nemlig hvor man skal ta kontakt hvis man lurer på noe. Hadde han gjort det da de ble satt opp før jul, så hadde han hatt beboerkort for lengst, sier hun.

Vi fikk heller ikke informasjon i posten, men ble ganske nysgjerrige da det kom opp nye parkeringsskilt og automater i alle gatene rundt der vi bor. Det var ikke vanskelig for oss å finne ut hva vi måtte gjøre for å få beboerparkeringskort, sier Kristin Sunde Flatlandsmo.

Mange er glade

Jeg, og de i nabolaget jeg har snakket med, er storfornøyd, skriver «Pål» i en e-post til Lokalavisen St. Hanshaugen.

For første gang på mange år er det mulig å finne plass. Jeg er storfornøyd med ordningen og synes det er flott at den er innført., sier han og legger til:

Man skal heller ikke glemme at det gir en miljøgevinst. Før ordningen var gatene fyllt opp av ansatte på Ullevål sykehus, Tannlegeskolen og Veterinærinstituttet. Mange av disse har nok nå tatt i bruk sykkel eller kollektivtransport. Det har ingen vondt av, mener han.

Bra på Lindern

Jeg synes dere også burde kontakte noen av oss som er positive til beboerparkeringen på Lindern, skriver Thomas Knudtzon som er styreleder i Lindern 2 Han opplever virkeligheten helt annerledes enn Støp Bowitz som refset ordningen i forrige avis.

Informasjon er gitt i god tid, og han burde selv ha fulgt såpass med at dette ikke kom som en overraskelse. Beboerkort tok det meg cirka åtte dager å få. Trafikketaten skal ha ros for ordningen. Jeg går mye rundt i strøket på alle døgnets tider og har registrert at det er blitt lettere å finne parkeringsplass.

Før ordningen startet var det vanskelig å finne parkeringsplass spesielt sent på kvelden. Kom du søndag klokka ti på kvelden, var det ikke plass. I dag får man plass selv sent på søndager f. eks. i Anton Schjøtts gate , Thulstrupsgate eller General Birchs gate. Vi har tatt et riktig skritt i retningen av en by hvor man ikke skal bruke bil til jobb, men i stedet bruke kollektivtransport, sykkel eller beina, sier Knudtzon.

Bør omfatte alle

Media fokuserer på at det er negativt for de som bor i områdene rett utenfor beboerparkeringsområdet. Men vi som er så heldige å bo i en av gatene der det er beboerparkering synes denne ordningen er veldig fin, sier Hanne Ambrose

Her på Lindern er det helt tydelig at de fleste som har stått parkert her mellom kl 08 og 16-17 ( ofte lengre) tydelig er folk som ikke bor her. Det er veldig mange arbeidsplasser i nærheten av området vårt og det er de som jobber feks på Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Lovisenberg sykehus og Ullevål Sykehus som har opptatt plassene i gatene her på Lindern, sier Ambrose.

For oss som bor her har det vært veldig vanskelig å finne plass selv på dagtid for ikke å nevne umulig etter middagstid. Argumentet om at vi som bor i området har p-plasser i bakgården gjelder nok ikke mange i forhold til antall biler.

Det vi må jobbe for er at alle gatene i bydelen får beboerparkering slik at de som bruker plassene for å parkere mens de er på jobb heller bruker kollektivt, da sparer vi antall biler inn til bydelen utenifra. Det ville være veldig synd å avvikle ordningen, da vi som er så heldige å få prøve den ut ser hvor fantastisk det er, sier Hanne Ambrose.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene