RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elsker frokost på skolen!


ELSKER BRØDSKIVER: 6. klassingene på Lutvann skole spiser frokost på skolen: ? Særlig på fredager: Da er det kakao!
ELSKER BRØDSKIVER: 6. klassingene på Lutvann skole spiser frokost på skolen: ? Særlig på fredager: Da er det kakao! Foto: FOTO: JULIE MESSEL
Hver dag spiser 80 Lutvann-elever frokost på skolen.

LUTVANN: Skolen fikk i utgangspunktet midler gjennom Groruddalssatsningen til å gjennomføre prosjektet med frokost på skolen.

Det viste seg å være så vellykket, at rektor ikke kunne annet enn å fortsette med skole-frokost, selvom om midlene utenifra tok slutt.

– Vi hadde rett og slett ikke råd til å la være, sier rektor Halvard Hauge.

Han spiser selv knekkebrød og tar et glass melk, mens omlag 80 elever nyter dagens første måltid i kantinerommet på skolen.

Les også: Kutter lærerstillinger ved Lutvann skole

Brød og melk

Elevene spiser brødskiver, og drikker te og melk:

– Det er kjempekoselig. Noen dager spiser vi brødskiver, andre dager tar vi bare en kopp te, sier sjetteklassingene Lokalavisen Groruddalen treffer denne tidlige morgenen.

Rektor Halvard Hauge mener frokosten har flere positive konsekvenser.

– Den kanskje største effekten vi ser av frokosten er at elevenen allerede er på skolen og er på plass. De har vært her en stund, hatt et hyggelig måltid, og er på plass i klasserommet klokken 08.30, når undervisningen begynner sier han.

Norsk frokost

Daglig leder og «frokostforsker» Ida Berg Hauge i interesseorganisasjonen for meieriprodukter, har reist rundt på skoler og til private hjem for å undersøke den norske frokosten:

– Vi vil gjerne slå et slag for den norske forkosten, med grovt brød, pålegg og melk. Dette er næringsrik kost, sier hun.

– Erfaringene og inntrykkene fra besøkene er satt sammen med forskning og undersøkelsesresultater med å danne grunnlaget for en handlingsplan for bevaring av gode norske frokosttradisjoner, sier Berg Hauge.

Les også: – Små hoder trenger mat

Måltid

Frokostvertinne og skoleassistent, Berit Aakermann er ikke i tvil hvor vellykket frokost på skolen er:

– De fleste kommer for å spise, men noen kommer jo bare for å overvære måltidet. Her er det en rolig atmosfære, de behøver ikke presetere noe, bare sitte ned og spise, om de vil det, sier Aakermann, som altså daglig har mellom 65 og 85 barneskoleelver til frokost.

– Bortsett fra fredager. Da er det alltid fullt opp, for da serverer jeg også kakao!

Les også: Denne matpakka koster 75 kroner hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere