Gå til sidens hovedinnhold

Elsker Oslo

Han husker enda den første gangen ha så sin store kjærlighet, mannen som elsker Oslo. Slikt blir det så klart musikk av.

LØKKA: Jeg husker jeg kom inn Mosseveien og så Oslo komme mot meg i soloppgangen. Jeg kjente spenningen og suget etter storbyen. Det var noe helt spesielt, sier Ove André Johansen, som i disse dager er aktuell med sin første plate, "Storby-jungel". Plata gis ut under navnet Johansens Dagligvarer, og handler utelukkende om hovedstaden.

Jeg er oppvokst i Finnmark og i Sverige, så jeg tror jeg ser Oslo med helt andre øyne enn de som er herfra, sier han.

Det er en helt egen atmosfære her, som man ikke finner noe annet sted, og særlig på østkanten da, sier Johansen, som allerede har skrevet nok sanger til å gi ut to nye album alle om hovedstaden, som han er så glad i.

Jeg skriver om det jeg ser rundt meg, og det har jeg gjort i 30 år, sier han, og legger til at på tida han har bodd i Oslo har det vært store forandringer.

Ja, det er jo ikke til å kjenne seg igjen her. Men jeg liker det, jeg. Oslo er rett og slett bare bra, sier han fornøyd, og nynner på sangen "Grünerløkka" fra en sofa i Sofienbergparken.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget