*Nettavisen* Nyheter.

Elsker Tveten gård

Sonja Helen Eivindson

Sonja Helen Eivindson

Kandidat til årets navn, Sonja Helen Eivindson, er en dame av de sjeldne. Frittalende, fargerik og opptatt av det vakre som omgir oss.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

TVEITA: Kanskje ikke så rart at hun da har falt fullstendig for den idylliske grønne oasen om ligger innimellom alle blokkene på Tveita.

– Jeg vet ingen annen måte å beskrive mitt forhold til dette stedet: Jeg elsker Tveten Gård, sier Sonja Helen Eivindson.

STEM PÅ EN KANDIDAT HER!

Overrasket

Årets eneste kvinnelige kandidat ble temmelig overrasket da hun fikk se oppslaget i Lokalavisen Groruddalen.

– Dette var jeg fullstendig uvitende om, men jeg synes det er en ære og setter stor pris på nominasjonen, forteller den fargerike damen og skuer ut over tunet.

Hun har vært med i gårdens venneforening i en årrekke og synes det er utrolig flott at kommunen har kjøpt eiendommen for å bevare den.

– Et slikt møtested er uunnværlig. Ikke minst for oss som bor tett innpå hverandre i høyblokkene, sier Sonja Helen Eivindson og kommer inn på sin drøm for årene framover:

– Vi må sørge for at mange flere unge kommer til gården, og skulle jeg vinne årets pris skal pengene gå til en egen feiring av "Småbarnas dag" på Tveten gård. Da tenker jeg på alle barnehagebarn og alle barna opp til seksårsalder. Her er det tumleplass nok for alle små i bydelen.

Fellesskapet

Hun er ellers å treffe nesten daglig på Veslestua. Gjennom frivillighetssentralen stiller hun opp for brukerne av dagtilbudet her.

– Hva vi gjør sammen, er det som betyr noe. Her skapes fellesskap og tilhørighet. Et værested hvor du kan slappe av, forteller kandidaten som nylig fylte åtti og legger til:

– Selv om jeg har blitt godt voksen, føler jeg meg ofte som seksti, og oppfører meg ikke sjelden som en tjueåring.

Hattene

Den fargerike damen er viden kjent for sine hatter. Vakre kreasjoner som passer tid og sted.

– Jeg lærte å sy hatter den gangen da nesten alle damene gikk med hodeplagg, og da det fantes utallige spesialbutikker. Og ikke minst lærte jeg meg å finne den riktige hatt til riktig kvinne, minnes Sonja Helen Eivindson og legger til:

– Mange tror nok jeg syr mine egne hatter, men de blir skapt av Bjørg Åsenden fra Vestskogen. Og denne jeg har på i dag er en førjulspresang fra meg til meg.

STEM HER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.