RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elvebakken i særklasse


Ingvild Bergh-Smith, Martin Tosterud og Fay Nessøe er imponert over elevenes engasjement.
Ingvild Bergh-Smith, Martin Tosterud og Fay Nessøe er imponert over elevenes engasjement.
Torsdag 30.oktober skal osloelevene ha operasjons dagsverk. Mandag 20.oktober fikk elevene et innsyn på hva pengene skal gå til.

ELVEBAKKEN: 1150 elever ved Elvebakken videregående skole fikk mandag en innføring i hva pengene de skal jobbe for skal gå til. Årets Operasjon Dagsverk vil hovedsakelig gå til Strømmestiftelsens prosjekt Shonglap i Bangladesh.

Lederen for Operasjons Dagsverk ved skolen, Martin Tosterud, var helt avslappet da Østkantavisa kom mot slutten av dagen.

Det var en hektisk start, men nå går det knirkefritt, sier en strålende fornøyd Martin Tosterud.

Se flere bilder her

Fantastisk opplegg

Skolen hadde hele 40 personer i OD-komiteen. Presseansvarlig Fay Nessøe sier at engasjementet på Elvebakken er enormt stort.

Det er vanlig med rundt ti personer i slike komiteer. Men her har interessen vært enorm. Engasjementet rundt dette er helt fantastisk, sier hun til Østkantavisa.

Elvene fikk se video, skrive og tegne rundt forskjellige temaer, spise mat inspirert fra Bangladesh, foredrag om hva pengene skal gå til og et rollespill for elevene der man fikk føle på kroppen hva det vil si å ha knapt med ressurser.

Se flere bilder her

Og elevene har gjort en god og grundig jobb. Ådne Feiring fra sentralkomiteen til OD informerte elevene om prosjektet. Han har holdt foredrag i fem år på rad og skryter skolen opp i skyene.

Opplegget her er fantastisk bra. Elevene er veldig godt informert og skolen har gjort en strålende jobb. Dette er det beste arrangementet jeg har vært på i løpet av mine fem år som foredragsholder, skryter han.

Stolt rektor

Fay Nessøe benytter også anledningen til å skryte av skolens ledelse.

Vi har en fantastisk rektor her. Han brenner voldsomt for denne saken. Skolen har virkelig lagt mye til rette for oss. De betaler blant annet all maten og 20 personer som skal rydde opp her etter Operasjons Dagsverk, sier hun.

Rektoreen ved skolen, Per Solli, er stolt over elevene.

Vi begynner å få tak på dette nå på Elvebakken. Engasjementet rundt arrangementene her er upåklagelig, sier en stolt rektor til Østkantavisa.

Se flere bilder her
Han opplyser at skolen satt ny innsamlingsrekord i fjor.

- Jeg synes at Operasjons Dagsverk er en kjempefin ting og at pengene går til en strålende sak. Søndag låste sto elevene utenfor og ventet da jeg skulle låse de inn på morningen. Engasjementet de har for saken har definitivt smittet over på medelevene, avslutter Per Solli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere