RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elvebakken mest populær


Ut fra antall søkere kunne Elvebakken videregående fylt opp skolen nesten fire ganger. Foto: Arkiv
Ut fra antall søkere kunne Elvebakken videregående fylt opp skolen nesten fire ganger. Foto: Arkiv
Første inntaksrunde blant 5 743 søkere til videregående, viser store forskjeller på hvilke krav som skal til for å komme inn på skolene.

OSLO: Det er som vanlig Elvebakken videregående i Bydel Grünerløkka som har de hardeste kravene for å komme inn. I år må søkeren ha minst 50 poeng for å komme inn på «studiespesialisering m/realfag/språkfag/samfunnsfag, tidligere kalt «allmennfag».

Det vil si at søkerne må ha med seg 5 eller bedre i snittkarakter fra ungdomsskolen for å komme inn på denne studieretningen.

Elvebakken hadde hele 458 primærsøkere på 157 plasser. (se faktaboks for poenggrense, plasser og antall søkere på den enkelte skole) Totalt i Oslo er det 3015 søkere til denne studieretningen, som er en økning på cirka 8 prosent sammenliknet med fjoråret.

LES OGSÅ: To års ventetid er over

Ullern rykker opp

Også som vanlig, følger Oslo katedralskole i Bydel Frogner med et minstekrav på 47,1 poeng. 239 søkte på 192 plasser ved denne skolen. Deretter følger Foss videregående i Bydel Grünerløkka og Oslo Handelsgym i Bydel Frogner, begge med 46,3 poeng.

Lambertseter videregående i Bydel Nordstrand og Ullern videregående i Bydel Ullern har henholdsvis 42,7 og 42,5 poeng som minstekrav til å komme inn i år. Det betyr at Ullern rykker oppover på listen over skoler som rangeres etter krav til poengsum. I fjor var Ullern videregående på 9. plass blant de 18 videregående skolene i Oslo.

10 foran seg

Persbråten videregående i Bydel Vestre Aker har i dag et minstekrav på 36,3 poeng for å komme inn på «allmennfag». Da har skolen 10 skoler foran seg med hardere opptakskrav. Mens Ullern har flere søkere enn studieplasser har Persbråten bare 89 primærsøkere til 174 plasser.

Oslo har dette året fått en ny videregående skole, Fyrstikkalléen skole på Helsfyr i Bydel Gamle Oslo. Her har 175 elever søkt på 100 plasser og inntakskravet ble på 41,3 poeng.

Nederst på listen ligger Manglerud videregående og Ulsrud videregående i Bydel Østensjø, begge med 25,3 poeng som nedre poenggrense for inntak. Manglerud hadde bare 19 primærsøkere til 187 plasser, mens Ulsrud hadde 41 søkere til 140 plasser.

Medier og kommunikasjon

Den nest største gruppen av søkere går til studieretning «Medier og kommunikasjon». 535 hadde søkt denne studieretningen og kjemper om 414 plasser. Det er det samme antallet søkere som i fjor.

Elvebakken har en nedre poenggrense på 46 for å komme inn og 255 hadde søkt på 96 plasser. 132 hadde søkt på 64 plasser ved nye Fyrstikkalléen skole, hvor poenggrensen er 41,3. Ullern har 25 primærsøkere på de 34 plassene, mens Hellerud hadde kun 11 søkere på 70 plasser. Den nyopprettede linjen på Fyrstikkalléen skole må ta noe av skylden for at flere av de andre skolene fikk færre primærsøkere.

Tilbakegang

Størst tilbakegang av studieretningene har idrettsfag og studiespesialisering med formgivningsfag. Disse to har begge en tilbakegang av antall søkere på rundt 30 prosent.

Persbråten hadde for eksempel 41 primærsøkere til 65 plasser for idrettsfag og Ulsrud bare 20 søkere til 66 plasser. Lambertseter hadde derimot 103 søkere på 99 plasser. Totalt er det bare 249 primærsøkere på 326 plasser.

Helse- og sosialfag og elektrofag har flere søkere enn fjoråret. Det er 448 søkere til helse- og sosialfag og 380 til elektrofag.

Mer informasjon om poenggrenser og søkere til studieretninger på utdanningsetatens nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere