Elvis (10) skutt med luftgevær

RØNTGENBILDE: Dette røntgenbildet viser kulen i Elvis' rygg. Heldigvis gikk det bra for katten som er trygt tilbake hjemme hos matmor.

RØNTGENBILDE: Dette røntgenbildet viser kulen i Elvis' rygg. Heldigvis gikk det bra for katten som er trygt tilbake hjemme hos matmor.

– Hadde kulen truffet ryggvirvlene kunne det fått fatale konsekvenser, sier veterinær Camilla Krogsrud.

Elvis har omsider våknet etter skuddepisoden, men går på sterke medisiner. Foto: Foto: Privat

NORDSTRAND: Tirsdag ble katten «Elvis» (10) tatt med av eieren sin til PetVett på Nordstrand grunnet illeluktende og hyppig urin, samt en del hårtap langs ryggraden. Det viste seg å være langt mer alvorlig enn veterinæren og eieren trodde.

Skutt med luftgevær

Da veterinær Camilla Krogsrud tok i mot Elvis på klinikken, trodde de først det handlet om en urinveisinfeksjon på grunn av stress i hjemmet ettersom en av døtrene i huset nylig hadde flyttet ut.

– Da vi undersøkte Elvis så vi raskt at det dreide seg om en urinveisinfeksjon, og da vi tittet nærmere på røntgenbildene kunne vi se en luftgeværkule som lå under huden hvor Elvis hadde slikket bort en god del hår, sier Krogsrud, og legger til at det er vanlig at katter slikker på steder som gjør vondt.

LES OGSÅ: Motiverer folk i hele landet

Kapsler inn kulen

Kattenes hud reagerer når noe gjør vondt, og da kulen gikk inn i Elvis’ hud ble den kapslet inn ettersom kroppen vil fjerne problemet på egenhånd.

– Heldigvis hadde ikke kulen truffet ryggraden, men den var bare én centimeter fra. Hadde den truffet ryggvirvlene kunne det fått fatale konsekvenser for Elvis, sier Krogsrud, og forteller at kulen kan ha ligget under huden til Elvis i tre-fire uker.

LES OGSÅ: Fant skilpadde med beina i været

Fortsatt engstelig

Elvis kom seg raskt etter operasjonen og har fått medisiner, men han er fortsatt engstelig for å bevege seg utendørs.

– Elvis vet nok ikke helt at det er mennesker som har gjort dette mot han, men matmor har fortalt at han ikke har like lyst til å være ute, og sitter på trappen og venter til hun kommer hjem, forteller Krogsrud.

Og det er ikke bare Elvis som er engstelig. Også andre katteeiere i borettslaget er nå redde for å la kattene gå ute, i frykt for at noe lignende skal skje med deres katt.

Anmeldt saken

Matmor Liv Botten forteller til Nordstrands blad at hun har vært hos politiet for å anmelde saken.

– Da jeg snakket med politiet fortalte de meg at kun personer over 18 år får lov til å skyte med luftgevær. Politiet ser nå på hva de kan få til i saken, sier Botten.

Hun roser PetVett for god behandling.

– Jeg er glad for at det går bedre med Elvis, og det ser ut til at han kommer til å bli helt frisk. Heldigvis blir han fulgt svært godt opp på klinikken, avslutter Botten.

LES OGSÅ: Nordstrands Blad fosser frem

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.