Gå til sidens hovedinnhold

Emil (13) fra Nordstrand på vei mot stjernene

Emil Throndsen Ringheim fra Nordstrand skal spille for Watford FC fram til sommeren 2013.

LONDON/NORDSTRAND: Stortalentet skrev nylig under på en toårskontrakt med klubbens ungdomsakademi.– Akkurat nå er jeg litt stolt, innrømmer Emil Throndsen Ringheim på telefon fra London.

Norges Fotballforbund sa nylig til Dagbladet at Emil med det er den yngste nordmannen noensinne som har fått kontrakt med en proffklubb i England.

– Det er gøy å lykkes når man har jobbet hardt. Dette kommer til å bli en fin opplevelse uansett hvordan det går, fortsetter 13-åringen til Nordstrands Blad.

Klikk på hovedbildet i saken for å se flere bilder.

Imponerte mot Arsenal

Emil flyttet til London da foreldrene startet i ny jobb for to år siden. Den tidligere Nordstrand-spilleren har siden da spilt for den lokale klubben Old Actonians FC.

– I tillegg har det blitt mye egentrening i parken. Der har jeg trent finter, dempinger og skudd, forteller unggutten.

Etter en cupkamp med Old Actonians FC i januar, ble Emil oppdaget og invitert på prøvespill i Watford FC.

Teknikeren fant seg raskt til rette i klubben som holder til 30 kilometer utenfor London sentrum.

– Watford er en veldig proff klubb, og de behandlet meg bra. Jeg fikk lyst til å spille for dem med en gang, sier Emil, som avsluttet prøveoppholdet med å briljere på kanten mot selveste Arsenal (2–1-seier).

– I starten av kampen var jeg litt skremt, for de hadde en stor back. Men så startet jeg å utfordre, og jeg kom forbi. Det var gøy.

KLIKK HER FOR FLERE NYHETER FRA OSLO-SPORTEN

Hyllet av fansen

Emil og tre andre nysigneringer ble i forrige uke presentert foran hjemmefansen på Vicarage Road i pausen mellom Watford og Coventry.

På tribunen satt nesten 13. 000 fotballfans.

– Det er noe av det morsomste jeg har vært med på. Supporterne er veldig stolte av de unge i klubben, og de jublet høyt da navnene ble ropt opp. Jeg ble litt nervøs, sier Emil og ler.

Ungdomsakademiet til Watford har et godt rykte på balløya, og statistikken viser at over 50 egenproduserte spillere har tatt steget opp på A-laget siden 1998.

Blant dem David James, Ashley Young og Chris Eagels.

Savner Niffen

– Hva håper du å få ut av tiden i Watford FC, Emil?

– Dette er fin mulighet for meg, og jeg håper det kan gjøre meg til en bedre spiller. Opplegget her er bra, sier Nordstrand-gutten, som de to neste årene kommer til å kjempe mot klubber som Chelsea, Aston Villa, Tottenham, Fulham, Arsenal og West Ham.

Planen var at Throndsen Ringheim-familien skulle flytte hjem til Nordstrand denne våren, men nå blir Emil og pappa Gunnar boende i London.

Emil gleder seg til eventyret i den engelske klubben, men midtbanespilleren forteller at han også «savner Niffen og lagkameratene i Nordstrand».

– Jeg husker spesielt egentreningen i minusgrader sammen med gutta. Niffen har vært viktig. Der har jeg vært masse, sier balltalentet.

Tid til lekser

Men til sommeren gjenforenes Emil med spillerne på G98-laget til NIF. Sammen skal de spille Norway Cup på Ekebergsletta.

– Det gleder jeg meg veldig til, sier han.

– Hva er det langsiktige målet?

– Å spille fast på et Tippeliga-lag. Så til Manchester United. Det er drømmen.

– Hvem ser du opp til?

– Ronaldo og Nani. Jeg vil ha teknikk som dem.

– Blir det tid til lekser?

– Ja, utdannelse er viktig. I Watford FC legges det vekt på skolearbeid, sier energiske Emil Throndsen Ringheim til Nordstrands Blad.

Emil er sønn av VGs nye featureredaktør Jane Throndsen og journalist i Dagbladet Gunnar Ringheim.

PS! Musiker Sir Elton John har vært aktiv rundt Championship-klubben Watford FC siden 1973.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar