Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Emil Hegle Svendsen og Tora Berger møtte skoleavisen

MØTTE STJERNENE: Katharina Schei Løseth og Andreas Kolderup Eidsvig storkoste seg i pressesenteret i Kollen, her med selveste Tora Berger, som gikk inn til tredjeplass denne torsdagen.
MØTTE STJERNENE: Katharina Schei Løseth og Andreas Kolderup Eidsvig storkoste seg i pressesenteret i Kollen, her med selveste Tora Berger, som gikk inn til tredjeplass denne torsdagen. Foto: Foto: Privat
Det var Tora Berger og Emil Hegle Svendsen som var stjernene, men i pressesenteret var det Lysejordet-elevene Katharina og Andreas som stjal showet!

STJERNE: Hva skjedde? spurte de Emil Hegle Svendsen. Han ledet jo før andre skyting...

I MIXED ZONE: Andreas og Katharina i målområdet.

LYSEJORDET/KOLLEN: Aktivitetsskolen Lysejordet har sin egen skoleavis, «Aksposten».– Blant elevene i redaksjonen trakk vi ut to som fikk reise opp til Holmenkollen for å dekke verdenscupen i skiskyting torsdag, forteller baseleder på aktivitetsskolen, Cato Holmen til Ullern Avis.

Snakket med verden

De to var Katharina Schei Løseth og Andreas Kolderup Eidsvig. De ble gitt full akreditering til både «mixed zone», der utøvere og presse møtes, og til pressesenteret. I pressesenteret fikk de eget bord, der de fikk full pressepakke, notatblokker og tilgang til catering.

– De ble raskt et populært innslag hos verdenspressen, og journalister fra mange land hilste på dem, snakket med dem og intervjuet dem, sier Holmen.

– Det var rett og slett luksus, luksus, luksus, sier Andreas med et smil dagen etter.

– Vi forberedte oss ved hjelp av «skiskytterbibelen» vi fikk, og lagde spørsmålene litt på sparket, sier Katharina.

Snakket med stjernene

Halvor Lea, presseattaché for det norske landslaget var veldig hyggelig, og fikset intervjuer med både Tora Berger og Emil Hegle Svendsen. De unge journalistene hadde mange spørsmål, og kjendisene svarte velvillig.

– Emil Hegle Svendsen uttalte etterpå: «Spørsmålene deres er mye bedre enn de kjedelige journalistspørsmålene jeg pleier å få!» sier han.

Andreas sier at det var veldig stort å få møte utøverne, og Katharina syns det var gøy med internasjonal presse som intervjuet dem.

– Han fra Belgisk tv var nesten en paparazzo mot oss, ler Katharina.

– Det er morsomt å se hvor mye jobb det er å lage saker, og hvor mange bilder journalistene tar for å lage en sak. Hundrevis av bilder blir tatt, også er det kanskje bare ett som blir brukt, sier Andreas

– I mixed zone sto vi i målområdet, og det var gøy å se at løperne gikk superfort inn mot mål, og så fort de passerte målstreken, «døde» de nesten. De var så slitne", sier Katharina.

– Emil Hegle Svendsen var heftig rask. Dumt at han bomma på siste skyting, kommenterer Andreas.

Fikk Emil til å le

På pressekonferansen intervjuet de unge journalistene både Tora Berger og Emil Hegle Svendsen. Noen av spørsmålene skapte begeistring hos øvrig presse: «Emil, du lå lenge på førsteplass. Hva skjedde?" var ett spørsmål som fikk Hegle Svendsen til å le. «Hehe, nei jeg bomma litt, da vet du,» var hans svar.

Andreas og Katharina er enige om at det største med dagen var å møte stjernene, og bli venner med de andre pressefolkene.

– Spesielt Tora Berger var veldig hyggelig mot oss, ga oss smoothie og startnummeret sitt, med autograf, sier Katharina.

Neste nummer av Aksposten, skoleavisen på Lysejordet skole, som kommer ut i slutten av februar, vil dekke hele dagen grundig, med masse bilder og intervjuer. Aktivitetsskolen Lysejordet trykker avisen selv, og den vil bli distribuert der.

Redaksjonen i avisa består av cirka 20 4.klassinger, under ledelse av baselederne Christian Dam og Cato Holmen.

Det er vel ingen tvil om hva som blir førstesideoppslaget!

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!