*Nettavisen* Nyheter.

Emil i fokus i BSKs sjette strake seier

EMIL AVGJORDE: Keeper Emil Jungman hadde noen meget viktige redninger, mens Emil Midtbø Sundal ble matchvinner ti sekunder før slutt. Foto: FOTO: ARILD JACOBSEN

To bla' Emil - keeper Jungman og matchvinner Midtbø Sundal - sto igjen som heltene da håndballherrene til Bækkelaget slo Runar 28-27 i Ekeberg Idrettshall.

Klikk på bildet for å forstørre.

STRAFFE: Fredrik Lundgren blir stoppet av André Kristiansen langt inne i feltet, og fikk straffe til elleville protester fra Runar.

Klikk på bildet for å forstørre.

TOPPSCORER IGJEN: Simen Strømberg scoret åtte mål for BSK mot Runar.

Klikk på bildet for å forstørre.

POSITIV: Anders Braskerud vil få en sentral rolle i cupfinalen mot Fyllingen, og unggutten var positiv mot Runar.

EKEBERG: Ti sekunder før slutt ladet storskytter Emil Midtbø Sundal kanonen, og sendte i vei en underarm som snek seg inn i Runar-keeper Robin Halbergs lengste hjørne - og ga BSK seieren 28-27.

– He-he ... Deilig at den gikk inn, men det var vel ikke akkurat noe kjempeskudd, smler Emil.

I noen spennende og rotete avslutningsminutter tok BSK "timeout" på stillingen 27-27, nitten sekunder før full tid.

LES OGSÅ: Bækkelaget malte i stykker Arendal

– Vi ble enige om at jeg skulle skyte, men det var ikke allverdens sjanse jeg avsluttet på. Derfor var det deilig med mål og to poeng, sier 23-åringen.

Ikke helt på topp

Seieren mot Runar var BSKs sjette strake, og det er imponerende i seg selv. Spillet mot gjestene fra Sandefjord svingte imidlertid litt for mye.

Vi er gode mot slutten av førsteomgang da vi får satt forsvaret, og går i fra til 18-14 til pause, sier trener Jan "Proppen" Karlsson.

Den ledelsen spiste Runar opp i løpet av noen få minutter av andre omgang, og resten av matchen ble et bikkjeslagsmål med høy temperatur.

LES OGSÅ: Bækkelaget lekte med Stord

– Vi har sjansen til å dra i fra Runar igjen, men klarer ikke å sette ballen i mål, sier "Proppen".

Blant annet bommet Anders Tverdal på to straffekast den siste halvtimen.

Men da det buttet som mest i mot, og det så ut som om Runar skull rappe med seg poengene dro superkeeper Emil Jungman frem en av sine 18 reninger.

Braskerud positiv

Det er tre dager igjen til cupfinalen mot Fyllingen Bergen i Oslo Spektrum, en kamp hvor BSK som kjent må klare seg uten åtte-målsscorer Simen Strømberg.

LES OGSÅ: "Thriller" da BSK og Nøtterøy delte poengene

Erstatteren Anders Braskerud fikk prøve seg noen minutter mot Runar, og noterte seg for to mål og en feil.

– Jeg kjenner ingen som helst uro for at Anders får mye tillit i finalen. Han har vært veldig bra på trreningene i det siste, og jeg gleder meg til at Anders skal få vist frem hvor god han er. For han er en meget klok håndballspiller, sier "Proppen".

Mye selvtillit

BSK tar med seg en god porsjon selvtillit inn i Oslo Spektrum.

– Klart seieren mot Runar var veldig viktig med tanke på cupfinalen. Nå skal vi suge litt på denne karamellen her, og så er det mye lettere å restituere seg når man har vunnet enn når man har tapt, sier "Proppen".

Tiden er knapp frem til finalen.

LES OGSÅ: Hauge herjet da BSK utklasset Drammen HK

– Vi trener lørdag og søndag, og så er vi klare, sier Jan "Proppen" Karlsson.

Annonsebilag