RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Emil på Årvoll

Det var nok ikke mange som holdt tellinga over alle gangene Emil ble sendt i snekkerbua under søndagens forestilling på Årvoll gård.

Årvoll: Publikum koste seg da Bjerke Dramatiske Selskab fremførte "Emil i Lønneberget" denne helgen. De femten skuespillerne serverte en forrykende morsom og kreativ versjon av Astrid Lindgrens kjente, kjære Emil historie. Så vellykket var stykket, at barna ble målbundet, og de voksne så ut til å glemme å ergre seg over regnet.
Stykket ble holdt ute på gården, og det var tydelig at det var lagt mye sjel i å skape et ekte "Lønneberg" på Årvoll.

Spennende sammensetning

Og ekte Lønneberg ble det, selv om Kasper, Jesper, og Jonatan også tok turen innom for å lure med seg litt mat. Dette var nemlig ingen vanlig Emil-forestilling. Ellen Thijn, som er ansvarlig for regi og tilrettelegging, hadde nemlig tenkt ut en svensk-norsk ide for å markere 100-års jubileet dette året. Dermed fant Thijn fram noen gamle barnesanger, og noen morsomme historier, og vips så hadde hun laget en hel forestilling.

Høyt høydepunkt

Sammen med de fire musikerne sørget skuespillerne for flott fremføring av mange gode, gamle barnesanger. "Det bor en baker i østre aker" lød utover Lønneberget da familien til Emil skulle gjøre klart for fest. "Ja de penga" ble presentert da Emil kjøpte altfor mye skrot på auksjon. Da gårdsgutten, Alfred, flørta med tjenestejenta, Lina, kom kjærlighetsvisa; "Ingen e så god som du." Men uansett hvor kreativt resten av stykket var bygd opp, så var det ingenting som kunne måle seg med episoden da Emil heiste Ida opp i flaggstanga.

Rampegutten Emil

Etter forestillingen var de fleste barna enige om at Emil var den kuleste. Han heiste jo Ida opp i flaggstanga. En av de små blant publikum var nok litt overrasket over at Ida ble spilt av en dame, og ikke av ei lita jente. Kommentaren kom rett fra hjertet:
Jeg visste ikke at Ida hadde fått så store pupper.
Selv med pupper gjorde Jorun Wold en kjempeinnsats i rollen som Ida. Sammen med Glenn Steinmoen var hun med på å gjenskape søskenparet fra Lønneberget. Wold og Steinmoen gjorde en så god jobb i rollene at til og med de eldste blant publikum innimellom kunne glemme at skuespillerne var voksne. Selv om Steinmoen var den yngste av alle skuespillerne, sa han at han likte seg i rollen som Emil fordi den fant tilbake barnet i ham. Det var kanskje ikke helt tilfeldig at Steinmoen så ut som han trivdes i rollen som bølle.
Når jeg tenker på det har jeg vel egentlig spilt pøbel flere ganger før, sa storsjarmøren.
Og flere skal det bli. Den 7. september slår nemlig gjengen i Bjerke dramatiske selskap til igjen.
Så for dem som gikk glipp av Emil denne gangen, er det fortsatt muligheter. Husk at det er minst like gøy for de store som for de små!

Jeg visste ikke at Ida hadde fått så store pupper
Tilskuer på Årvoll


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere