RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Emilie (12) fikk drømmedag med Fabian Stang


Hver tirsdag trener Emilie Martinsen Torsnes (12) Enkeljympa på Idrettshøyskolen. I går fikk de besøk av selveste Fabian Stang.
Hver tirsdag trener Emilie Martinsen Torsnes (12) Enkeljympa på Idrettshøyskolen. I går fikk de besøk av selveste Fabian Stang. Foto: ALLE FOTO: SOLFRID THERESE NORDBAKK
Hver eneste tirsdag møter personer med utviklingshemming opp på Idrettshøyskolen for å trene. I går fikk de storfint besøk da ordfører Fabian Stang ble med på treningstimen.

SOGNSVANN: – Jeg skal dessverre møte noen etterpå der jeg må ha på dress, men jeg har trent i dag. Jeg har gått på ski tidligere i dag, sa ordføreren før treningen begynte til full jubel fra den treningsvillige gjengen som trener hver eneste tirsdag.

Ble revet med

Men ordføreren klarte ikke stå stille da musikken kom på og treningen startet. Han ble fort revet med og var med på øvelsene helt i starten av timen.

– Jeg måtte det. Dette er et hyggelig tilbud og dette er mine venner, sier ordføreren til dittOslo etter å ha vært med på starten av treningen.

Han skryter voldsomt av tilbudet som Friskis & Svettis har fått i gang på Idrettshøyskolen.

– Dette er en gjeng som fort kan bli sittende foran tv. De viser her at de har en livsglede som mange kan lære av. Her har de det gøy, de er en sammensveiset gjeng og det er god stemning. De viser oss som sitter i sofaen hvordan det skal gjøres, sier Stang.

Han mener at disse menneskene gir han inspirasjon i tunge stunder.

– Når det er litt tungt i hverdagen gir de meg veldig mye inspirasjon. De har en utstråling som vi alle kan lære av, sa ordføreren som avslutter med å si til sine nye treningskamerater at han skulle tenke på dem hver eneste gang han trente fremover.

Og det gjør ordføreren oftere enn før.

– Jeg har blitt over 25 år nå, så det er viktig å få rørt på seg og samle krefter. Derfor trener jeg 3-4 ganger i uken, sier Fabian Stang.

SE BILDESERIE FRA TRENINGEN HER

Populært tilbud

Enkeljympa, som tilbudet heter, foregår hver eneste på Idrettshøyskolen ved Sognsvann klokken 18.30 til 19.30. Og det har vært en enorm utvikling siden oppstarten i august 2011.

– Det var én person her første time. Men vi vokste raskt og nå er vi rundt 60 på hver eneste trening, sier instruktør Marte Stenstad.

Og jungeltelegrafen må ha gått i hele byen.

– De kommer fra hele byen. De yngste er 12 år, mens den eldste er 67 år. Det eneste som er viktig her er å bevege seg og ha det gøy, sier hun.

– Hvilke tilbakemeldinger får dere?

– Det var en som sa til meg: «Dette er min kveld. Dette er vår time». Det er dette som gjør det så bra, felleskapet. Jeg brenner virkelig for dette, sier Marte Stenstad.

Fikk kyss av ordføreren

For Emilie Martinsen Torsnes (12) fra Bestum ble dette en drømmetime, ettersom hun fikk møte ordfører Fabian Stang. Dette var noe hun hadde gledet seg til hele tirsdagen.

– Han var grei og snill. Jeg fikk også et kyss av han. Å møte han var bare WOW, roper hun ut.

Hun er strålende fornøyd med treningsopplegget.

– Vi lærer noe nytt hver gang. Jeg trener for å få muskler, sier hun.

Steinar Berntsen (67) fra Stovner har merket at formen har blitt betydelig bedre etter han begynte å trene for over ett år siden.

– Man merker at vekta går ned og at formen blir bra. Dette tilbudet er morsomt og man treffer andre, sier han.

Også Morten Ruud (24) fra Heming vier tirsdagen til trening.

– Dette er utrolig gøy. Jeg har vært med siden starten, sier han og skryter av Fabian Stang.

– Han er en kul og bra mann. Dessuten var han flink til å trene, sier Morten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere