Emilie (25) vil aldri sette sine føtter i Oslo igjen

Kommende sommer flytter Emilie Westbye (25), kjent som bloggeren lamademoiselledemonaco, til fyrstedømmet Monaco. - Det er her jeg kan være meg selv, og det er her jeg klarer å leve. Jeg har gitt klar beskjed om at min aske skal spres nettopp her, sier hun.

Kommende sommer flytter Emilie Westbye (25), kjent som bloggeren lamademoiselledemonaco, til fyrstedømmet Monaco. - Det er her jeg kan være meg selv, og det er her jeg klarer å leve. Jeg har gitt klar beskjed om at min aske skal spres nettopp her, sier hun. Foto: Privat og Lise Åserud/Scanpix

Emilie Westbye (25) er mett på skolegang og livet i Oslo. Til sommeren flytter den fryktløse bloggeren til Monaco for å virkeliggjøre drømmene sine.

14.11.14 11:13

OSLO: - Jeg har alltid følt at Norge er for lite glamorøst for meg. Etter siste dag på den videregående skolen, troppet jeg opp på Gardermoen i lilla slangeskinnssko med replikken: «Jeg setter aldri mine føtter på norsk jord igjen». Jeg hadde da enveisbillett til Nice, sier Westbye.

Da den videregående skolen var fullført, tilbrakte moteentusiasten ett år i Nice og Monaco, og to år på prestisjetunge skuespillerskoler i Paris.

Etter det første utenlandsoppgholdet gikk hun til sammen halvannet år på Oslo-skolene School of Fashion Industry (SoFI) og Bjørknes Privatskole.

- Jeg trengte en pause hjemme i Norge, forteller bloggeren La Mademoiselle De Monaco.

I sommer staket hun imidlertid ut en ny kurs i studiene.

VI KÅRER 100 GRUNNER TIL Å ELSKE OSLO: - Det er nok mange som blir provosert over denne lista

Vil bli advokat
Oslo og hjemstedet Lillestrøm blir om noen måneder erstattet med jusstudier og fyrstedømmet Monaco ved den franske rivieraen. For å finansiere skolegangen er tanken å tjene penger på å blogge fra skatteparadiset.

Westbye er allerede godt i gang med bloggingen. I ett av sine ferskeste blogginnlegg beskriver hun hvordan det var å entre Monaco-utestedet Zelos:

«Jeg var i sjokk. Dette kan muligens virke noe merkelig for utenforstående, men dersom dere setter deres ben på Zelos sitt territorium, skal jeg love dere det er duket for et kraftig blingbling-sjokk. Glamouren, luksusen, interiøret, beliggenheten, pengene, de vakre menneskene, de dyre designerveksene og designerklærne. Jeg blir mo i knærne og rørt bare ved tanken», skriver hun.

- Er ikke Norge bra nok?

- Jeg prøvde å overtale meg selv til at jeg kunne trives i Norge, dersom jeg tok jusutdannelsen her. Men da jeg denne sommeren igjen var i Monaco, forstod jeg at det bare var å lure seg selv. Jeg er ikke lykkelig andre steder enn i Monaco, sier bloggeren og utdyper hvorfor:

- Jeg har alltid følt meg hjemme i Monaco, og at jeg virkelig blir sett og akseptert. Det er ikke tilfellet her i Norge. I Monaco og på rivieraen er jeg omringet av likesinnede. Jeg opplever for første gang tilhørighet og samhørighet. Min plan er å tilbringe pensjonisttilværelsen der også, sier Westbye, og forteller om en spesiell episode som utspilte seg ved utestedet Nox i Oslo.

- Det kom en eldre mann bort til meg og spurte, på fransk, om jeg frekventerte mye på SASS Café i Monaco, for det gjorde han. Det var mye som flatterte meg med denne replikken. For han var det selvsagt at jeg også kom fra Monaco, og han var villig til å betale mangfoldige tusener for meg, sier Westbye.

Les også: - Vi er aldri på Grønland, vi trenger ikke å dra dit

Tatt for å være luksusprostituert
25-åringen forteller at SASS Café angivelig er stedet hvor luksusprostituerte og rike menn møtes diskret i fyrstedømmet, men at hun heller foretrekker et annet utested i Monaco.

Emilies Monaco-lidenskap er synlig på ett av hennes håndledd. Også stilen bekrefter hennes luksuriøse lidenskap, her med designerveske og pels til flere titalls tusen. Foto: Privat

Av den grunn forstod den franske beileren at Westbye ikke var luksusprostituert.

Derimot himlet vedkommende og hans venner virkelig med øynene, da hun åpnet munnen og viste hva hun har på den ene hånden.

- Jeg svarte «god kveld» på russisk, før jeg forklarte på fransk at Monaco er min grunn til å leve, men at jeg heller frekventerer Zelos (et annet utested i Monaco journ.anm). Jeg viste ham min tatovering av Monaco på innsiden av venstre håndledd, før han og de monegaskiske vennene hans ble i ekstase. Vi danset hele natten, drakk champagne, og hadde en flott kveld sammen. Det var nesten som å være i Monaco, der vi hører hjemme, sier Westbye.

Den kommende jusstudenten forklarer deretter på entusiastisk vis, hvorfor hun ser på luksusprostituerte i Monaco for å være noen av de vakreste og flotteste menneskene hun har sett og møtt.

Les også: Camilla Pihl: - Mange tenker nok «oi, ikke så veldig smart, kanskje ...»

- Seriøse businesskvinner
- De er iført Chanel og Dior, snakker flere språk, er høyt utdannede, reflekterte og seriøse businesskvinner. Jeg har selv drukket champagne til frokost med de russiske luksusprostituerte i Monaco, riktignok før jeg forstod at de var det. Det er noen av de morsomste, mest interessante og flotteste menneskene jeg har møtt, sier Westbye, som nå er i ferd med å lære språket i øst.

– Jeg ble inspirert til å lære russisk, da jeg tilfeldigvis møtte de flotte, russiske luksusprostituerte i sommer, uten at jeg visste de var det. De trodde jeg var russisk, og jeg trodde de var vanlige hotellgjester, da vi i juli satt og drakk champagne til frokost på ett av luksushotellene i Monaco.

- Jeg felte jeg en tåre bak Prada-brillene mine, og mange av fordommene mine forsvant da jeg forstod hvem de var. Jeg fikk et nytt og lite fordomsfullt syn på menneskeheten. Det er karakterbyggende som advokat å ha et fordomsfritt syn på enkeltindivider, sier 25-åringen.

Bloggeren begynner etter neste sommer med jusstudier i Frankrike. Foto: Privat


Les også: - Selvsagt skal Norge styres fra Oslo

Blir i Norge til sommeren
De neste månedene tilbringer hun derimot på Østlandet, men har planene klare for 2015.

- Jeg flytter sørover kommende sommer for å få med meg de episke sommermånedene, med festligheter i Monaco. Slik sett får jeg også tid til å lære meg russisk før jeg flytter for godt, sier Westbye.

-Hva med julefeiring med familien i Norge?

- Julen 2015 har jeg sagt klart ifra om at de får ta flyet til Nice. Fra da av skal julen feires blant palmer og luksus. Foreldrene mine har innsett at jeg lever for Monaco, til deres skuffelse, avslutter bloggeren.

Westbye kan du følge på blogg.no her.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.