*Nettavisen* Nyheter.

Emils første skoledag

Mandag denne uken hadde Emil Johannes Mørck Skretting sin første dag på skolen, og ble med det den første som tar i bruk ordningen med fleksibel skolestart på Karlsrud.

KARLSRUD: Emil Johannes Mørck Skretting hadde med seg mamma og pappa da han mandag morgen kom til første skoledag.
Velkommen Emil! Visste du at det er på grunn av deg at vi har heist flagget i dag? spør rektor Kari Gustavsson, og hilser blidt på 6-åringen. Så skotter de begge opp på det norske flagget som vaier forsiktig i minusgradene.

Valg

Vi fikk tilbud om å starte nå, og det hadde han lyst til, forklarer foreldrene Jon og Hilde Skretting. Fra 1. januar i år har skolen hatt tilbud om at 6-åringer som er motiverte og modne nok, kan få starte på skolen når de fyller 6 år. Emil rundet 6 den 1. januar i år og er første elev i ordningen, som er ny på hans skole.
Han har også en søster som går i femte klasse på samme skole, og er derfor godt informert om hva man gjør på skolen.
Jeg gleder meg mest til å gå på tur. Og grille pølse, sier Emil. Og det passer bra, for mandagene er fast turdag, og lærer Johanne Lorentzen forteller at i dag går turen til den fine akebakken Griser`n, og hun kan bekrefte at det blir varme pølser.
Emil Johannes gleder seg også til å lære forskjellige ting på skolen, selv om han kanskje tenker mest på klassen som venter inne.
Du gleder deg vel til å lese? foreslår mamma.
Og til å tegne, det har du sagt, sier pappa.
Jo, Emil smiler og sier at han gleder seg til begge deler. På ryggen har han også en fin blå sekk, som snart skal fylles med bøker.

Egen plass

Velkommen til oss, sier Johanne Lorentzen og gir Emil et godt håndtrykk. Lorentzen er lærer på grønn gruppe der Emil skal gå, og er kommet ut for å hente følget inn i klassen. Men først finner de plassen i gangen der Emil skal få henge av seg tøyet. Lue, votter, sko og dress må av, før Emil kan gå inn og hilse på de andre i klassen. Det er rektor som trår til og hjelper ham av med støvlene, før hun forsiktig geleider ham inn i klasserommet. Mor og far setter seg som tilskuere langt bak i rommet, og får på den måten ta del i litt av sønnens første møte med skolen.
Velkommen til oss, sier Trond Mathisen. Han er også lærer på grønn gruppe.
Dere har vel gledet dere til at Emil skal begynne i klassen, spør rektor. JA! roper klassen.
Det har jeg også, forsikrer Emil.

Sang

Han får sette seg ned blant elevene, og Philip Fostvedt og Anders Engen lager plass mellom seg til Emil. Philip og Anders har en spesiell oppgave. De er faddere for deg, Emil. Hva betyr det å være fadder? spør Johanne Lorentzen. De skal passe på at du har det bra på skolen, kommer det fra en samstemt klasse.
Lærer Trond Mathisen har funnet frem gitaren og snart synger små som store av full hals om første skoledag på Karlsrud skole.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag