RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Terje Bjørkto, Grete Framgarden og Esther Marie Lier. foto: elisabeth c. wang
Terje Bjørkto, Grete Framgarden og Esther Marie Lier. foto: elisabeth c. wang

En å glede seg med

Den nyopprettede besøkstjenesten i Bydel Ullern ønsker seg flere frivillige. Kanskje tiden er inne for å bli besøksvenn?

SKØYEN: Bak besøkstjenesten står Ullern seniorsenter, Skøyen/Smestad seniorsenter, Ullern frivillighetssentral, Ullern og Skøyen menigheter. Målet er å samle de frivillige og dermed nå over et større geografisk område innenfor bydelen.

Det har eksistert en samarbeidsgruppe i flere år, men ikke med en samarbeidsavtale lik den vi undertegnet i begynnelsen av dette året. Så det var godt å få på plass, sier rådgiver ved frivillighetssentralen og leder av besøkstjenesten i Ullern, Esther Marie Lier. Med seg på laget har hun seniorveileder Terje Bjørkto, diakon i Ullern menighet, Kristin Haugen og diakon i Skøyen menighet, Grete Framgarden.

Litt tid, mye glede

Etter formaliseringen har det vært et betydelig antall mennesker som har tatt kontakt med besøkstjenesten med ønske om en besøksvenn. Det ønsket vil besøkstjenesten oppfylle.

Vi trenger besøksvenner i alle aldre med ulike typer bakgrunn, som er villige til å sette av litt tid til et medmenneske. Behovet kan være alt fra å gå en tur, til å ta med vedkommende på kafé eller bare slå av en prat. Det er viktig å understreke at dette på ingen måte er snakk om betydelig praktisk arbeid, eller erstatning for verken hjemmesykepleier eller hjemmehjelp, sier Lier.

Trygge rammer

Frivillige som ønsker å bli en besøksvenn kommer aller først til et intervju med besøkstjenesten hvor de får ytterligere opplysninger om hva oppgaven går ut på. Man undertegner deretter på en kontrakt for å skape trygget for begge parter. Kontrakten sier blant annet noe om hvor ofte og hvor lenge de ulike besøkene skal være. Etter dette blir det kurs og veiledning i regi av besøkstjenesten hvor man får mulighet til å bli kjent med andre frivillige.

Jeg synes dette handler vel så mye om det man får igjen som det man faktisk gir. Tenk bare følelsen av å se at et annet menneske glede seg til man kommer. Vår oppgave er å se hvilke frivillige og hvilke brukere som kan passe sammen. Og i de aller fleste tilfeller blir det full klaff, smiler Framgarden.

For mer informasjon: 22523005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere