*Nettavisen* Nyheter.

En ære å bli nominert

To bør bli Sofians nye lykketall. Med dobbel- nominasjoner til både Alarmprisen og Spellemannprisen kan Stovner-artisten få en gjev start på 2006.

Stovner: Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk to nominasjoner til Spellemannprisen. Jeg hadde jo håpet på en i beste nykommer, men dette ble jo dobbelt opp, sier en glad Sofian om sin uventede inntreden i beste mannlige artist-kategorien.
Den unge artisten har også blitt nominert to ganger til Alarmprisen, i kategoriene beste nykommer og beste pop-album.

Mange talenter

Siste halvdel av januar blir derfor en travel tid for debutanten. I fjor høst kom albumet "This is Sofian" ut i butikkhyllene, og lenge før folk kunne stifte bekjentskap med musikken hans, ble Sofian stemplet som Norges nye soulhåp.
Med to nominasjoner til både Spellemannprisen og Alarmprisen kan man jo kanskje anta at han virkelig har tatt steget inn i rekkene med landets beste artister. Men for Sofian er ikke nominasjonene noen indikasjon på hans status i musikkverdenen.
For meg er det ikke noen bekreftelse på at jeg nå er en artist. Det er en ære å bli nominert, og det viser at det jeg har gjort er bra, men det finnes mange artister der ute som fortjener dette like mye som meg, sier han.

Konkurranse

Det blir hard konkurranse for Sofian. Blant Spellemann-nykommerne konkurrerer han mot Marthe Valle, Animal Alpha, Draumir og Audrey Horne, mens Alarm-debutantene inkluderer blant annet Mira Craig og Superfamily.
Sofian tror tidligere Idol-deltager Alejandro Fuentes kan gi god konkurranse for tittelen som Spellemannprisens beste mannlige artist.
Jeg har ikke hørt så mye til Robert Post (også nominert journ.anm), men jeg kjenner selvfølgelig godt til Alejandro Fuentes, og han blir nok en tøff konkurrent, sier Sofian.
Men han har tro på vinnersjansene sine.
Jeg har alltid litt tro på meg selv, det er viktig. Det er jo litt trist hvis jeg ikke tar med noen priser hjem, men jeg kan ikke si jeg blir skuffet hvis jeg ikke vinner. Kanskje er det noen som fortjener prisen mye mer enn meg, det vet ikke jeg noe om, jeg er ikke i juryen.

Rolig

Sofian avsluttet 2005 med en avslappende tur til Trysil. Han lader opp til nok et hektisk år, men håper 2006 kan bli litt stillere nå som debutplaten er i havn.
Jeg tror kanskje året blir litt roligere nå som starten er overstått. Men jeg har jo ikke tenkt til å si stopp nå, og det går ikke en dag uten at jeg tenker på og skriver nye tekster, sier Sofian.
Alarmprisen blir avholdt 21. januar på Sentrum Scene mens Spellemannutdelingen finner sted 28. januar på Chateau Neuf.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.