*Nettavisen* Nyheter.

En annerledes hundeutstilling

Ann Kavli har fylt galleriveggene i Hvervenbukta med hunder i de rareste former og farger. Det er mye snuter og blikk her, smiler den fargerike Holmlia- kunstneren.

Hvervenbukta: Da Ann Kavli fra Vestskrenten hadde sin debututstilling i galleriet Pikene på Broen i 2004, var det hus hun var opptatt av. Nå har hun beveget seg videre til de som gjerne smyger seg rundt og mellom husveggene.

Jeg var på solkysten av Spania i februar, og det var en veldig spesiell tid å være der på. Det var nesten ikke folk å se, men det var hunder overalt. I denne utstillingen har jeg forsøkt å gjenskape snutene og blikkene som jeg husker dem, så du kan vel si at dette er en litt annerledes hundeutstilling, forteller Kavli.

Hun byr på renrasede akrylmaleri-hunder, men også blandingshunder i form av akvarell- og kulltegninger.

Populær kunstner

I likhet med under debututstillingen, var det fullt av folk på utstillingsåpningen sist søndag. Kunstneren fikk mange positive tilbakemeldinger, og fikk også solgt to bilder denne første dagen. Jeg hadde ikke ventet like stor respons som forrige gang, for det var en sjokkartet opplevelse at alle bildene ble solgt i løpet av kort tid. Men det er veldig gledelig at folk synes bildene snakker til dem. Det er nettopp det jeg prøver å få til - en samtale mellom seer og bilde, forklarer den fargerike kunstneren.

Utstillingen "Hundene i La Nuzia" varer til 20. november, og består av totalt 23 bilder i en prisklasse som ikke burde skremme noen. En som ihvertfall ikke er blitt skremt av hundene til Ann Kavli, er avtroppende statsminister Kjell Magne Bondevik. Jeg sendte en invitasjon, og han likte tydeligvis bildene, for han har sagt at han skal stikke innom galleriet sammen med kona Bjørg førstkommende søndag, forteller Holmlia-kunstneren stolt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.