RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«En arbeiderpartiledet by betyr en bedre hverdag også på Sagene»


Et arbeiderpartiledet byråd vil bety bedre og mer tilpassede tjenester til de som trenger, og bedre løsninger for alle oss som bor i et arbeiderpartiledet Sagene, sier forfatteren av denne teksten.
Et arbeiderpartiledet byråd vil bety bedre og mer tilpassede tjenester til de som trenger, og bedre løsninger for alle oss som bor i et arbeiderpartiledet Sagene, sier forfatteren av denne teksten.

Den 12. september er det valg på bystyre og på 15 bydelsutvalg. Resultatet av bystyrevalget bestemmer hvem som sitter i byrådet og dermed hvem som bestemmer i byen vår. Det er tradisjonelt mindre oppmerksomhet rundt valg til bydelsutvalgene, men bydelsutvalget har ansvaret for tjenester som er viktige i din hverdag. Fritidstilbud til barn og unge, barnehager, eldresentre, hjemmetjenester, sosial- og helsetjenester, barnevern og lokale sysselsettingstilbud er noen av disse tjenestene. I motsetning til Høyre/FrP byrådet og deres lojale støttepartier, KrF og Venstre, som de siste årene har jobbet for en sterk sentralisering av tjenester i rådhuset, har Arbeiderpartiet stor tro på bydelsdemokratiet. Arbeiderpartiet mener politikere og innbyggere som bor i en bydel, bedre forstår hverdagsutfordringene til folk, og derfor bedre kan komme frem til gode lokale løsninger på våre lokale utfordringer.

Arbeiderpartiet er stolt av sin innsats i bydel Sagene, men vi kunne ha gjort så mye mer om vi hadde fått muligheten. Det er Høyre/FrP byrådet som sammen med Venstre og KrF bestemmer hvor mye penger bydelene får, og gir retningslinjer for bydelenes arbeid. Et eksempel på dette er det unødvendige og kompliserte regelverket for kjøp av sykehjemsplasser. Sykehjemspolitikken til byrådet har kun medført at eldreomsorgen i byen har blitt dårligere, og det er nesten 400 færre sykehjemsplasser nå enn for 12 år siden.

På Sagene får Arbeiderpartiet til gode løsninger for bydelens innbyggere, til tross for, og ikke på grunn av det borglige byrådet. Det blir da helt feil, når byrådspolitikere fra FrP, sier at det er de Arbeiderpartistyrte bydelene som er problemet, når det er de samme borglige politikerne som setter de økonomiske retningslinjene og rammene. For oss som er engasjert i bydelspolitikken oppleves dette som en sjokkerende ansvarsfraskrivelse fra byrådspartiene Høyre og FrP.

I motsetning til Høyre/FrP byrådet og deres støttepartier Venstre og KrF, så er Arbeiderpartiet klare til å ta ansvar i hele byen. Et Arbeiderpartiledet byråd vil bety bedre og mer tilpassede tjenester til de som trenger, og bedre løsninger for alle oss som bor i et Arbeiderpartiledet Sagene.


Helge Stoltenberg
1. kandidat for Sagene Arbeiderparti

Lo-Johan Melinder
17. kandidat for Sagene Arbeiderparti

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere