RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

En arbeidsplass for alle

Trond Langerud har jobbet på Esso Trosterud i 25 år. Men han er også unntaket her skal nemlig de fleste videre før to år er omme, og gjerne før.

Trosterud: Esso Trosterud er nemlig en selvstendig avdeling i attføringsbedriften AS Rehabil, et sted hvor folk skal få praksis og opplæring før de søker seg videre på jobb. Esso-stasjonen på Trosterud åpnet i 1971, og det har gått mange mennesker inn og ut av dørene siden den gang.
Attføring har en tidsbestemt opplæringsperiode. De fleste trenger ikke lang tid med unntak av noen få som har behov for et lengre og mer varig arbeidsforhold, sier Berit Lunder, administrerende direktør ved AS Rehabil.
Esso på Trosterud driftes på akkurat samme måte som andre Esso-stasjoner, og de ansatte med attføringsbehov blir søkt inn gjennom Aetat, og på basis av egen handlingsplan, kvalifiserer den enkelte seg til en ønsket jobb i det ordinære arbeidsliv.
Lav selvtillit
Esso på Trosterud deltar i alle Esso-aktivitetene og kampanjene, holder de samme standardene og målene til resten av Esso-konsernet. Kvalitet og gode resultater er med på å styrke engasjementet til de ansatte, og gir økt selvtillit.
På veggen hegger et diplom som bevis på utmerket kvalitet og service. Bare rundt 13 prosent av alle Esso-stasjonene i Norge kan vise til samme resultatet, og en synliggjøring av gode resultater gjør arbeidsplassen til et positivt ledd i videreføringen til en ordinær plass.
Det er viktig at de ansatte har en slags stolthet rundt arbeidsplassen sin, og at de er kry over å jobbe der. På den måten bidrar de til å heve egen anseelse og dermed kommer de raskere ut i ordinær jobb igjen, sier Bjørn R. Bergersen, personalsjef og nestleder i Rehabil.
Det finnes mange grunner til at en person er på attføring: yrkesskader, sosial angst, utstøtning og problematiske omstillinger i arbeidslivet er noen av årsakene, og mange sliter med tanken at de har mislykkets i arbeidslivet.
På stasjonen prøver man å snu denne holdningen og få de ansatte til å føle seg dyktige og målrettet.
Lars Eliassen, avdelingsleder på Esso, sier at når utenlandssjefene fra Esso-konsernet kommer på besøk er det Trosterud-stasjonen Norgesledelsen velger å vise frem.
De ansatte er stolte av det vi får til, forteller han.
Fornøyd
Trond Langerud har vært lengst på Esso-stasjonen, og er en av de få som er ansatt på langsiktig basis. Med 25 år bak seg har han sett mange av kollegaene komme og gå.
Det er jo på godt og vondt det, det er jo selvfølgelig noen av kollegaene mine jeg skulle ønske kunne være her for alltid, men jeg synes jo at det er positivt at de som jobber her kan gå ut og få en god jobb. At det går bra med dem er jo det viktigste! understreker Langerud.
I et miljø hvor det er stor utskifting er det godt å ha et kjent ansikt som alltid er der.
Trond har blitt et ikon her på stasjonen, sier Eliassen, og Langerud kan fortelle at han kjenner igjen mange av stamkundene.
Når jeg går i byen på lørdag formiddag så møter så mange kunder at man skulle tro jeg var på jobb, ler Langerud.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere